Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Opilec na Žďársku střílel na policejní auta: Chtěl do vězení, hrozí mu dva roky

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
1. března 2024
13:39

Opilý devětatřicetiletý muž v neděli střílel na policejní auta zaparkovaná u služebny v Novém Městě na Moravě na Žďársku. Chtěl se nechat zatknout, a vyřešit tak své problémy v podnikání. Nikoho nezranil. Policie ho obvinila z přečinů poškození cizí věci a výtržnictví. Stíhá ho na svobodě. V páteční tiskové zprávě o tom informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Muž přišel k obvodnímu oddělení okolo 16:30. Z legálně držené zbraně začal střílet na zaparkovaná auta. Poškodil také fasádu sousedního domu a plot. Když několikrát vystřelil, odhodil zbraň a dal ruce nad hlavu. Po zadržení nadýchal 2,84 promile, proto musel nejprve vystřízlivět na jihlavské protialkoholní záchytné stanici.

Muž má zbrojní průkaz, zbraně, které vlastní, policii dobrovolně vydal. "Motivem činu měly být podle jeho vyjádření osobní problémy související s podnikáním, které chtěl muž vyřešit tím, že ho policisté zatknou a pošlou do vězení. Neměl prý v úmyslu nikomu ublížit a svého činu litoval. Výrazný vliv na jeho chování měla zcela určitě také poměrně vysoká hladina alkoholu. Dostat do vězení se skutečně nyní může, protože v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," uvedla Čírtková.

Video Zloděj ukradl auto, pak s ním v Ostravě srazil dívku a ujel. - PČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání