Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Matouš a Marie zemřeli pod ledem v Rovince: Na zamrzlém jezeře zůstaly jejich boty!

Autor: pma - 
28. ledna 2024
12:36

Jen těžko pochopitelná tragédie se odehrála v blízkosti jezera ve slovenské Rovince. Policie tam objevila nejprve osobní vůz, ovšem bez cestujících. Na zamrzlé ploše jezera o chvíli později našli přivolaní policisté boty. Ty s největší pravděpodobností patřily Matoušovi (†25) a Marii (†36).

„Na základě telefonického oznámení byli policisté v ranních hodinách vysláni k vozidlu značky Volkswagen, které bylo zaparkováno v blízkosti jezera. Na zamrzlé vodní ploše jezera se nacházely boty a led na jezeře byl popraskaný,“ uvedla k pondělnímu tragickému incidentu policie. Lidé, kterým by ale boty a vůz mohly patřit, nikde nebyli k zastižení.

O něco později se obavy policie naplnily, když potápěči z vody vytáhli těla pětadvacetiletého Matouše a o jedenáct let starší Marie. Muž měl na nohou v tu chvíli brusle. Velký otazník visí nad tím, co se osudný den stalo.

Den před tragédií na zamrzlé jezero dorazily desítky lidí, aby si užily zimních radovánek. Jeden z obyvatel Rovinky, který oblast velmi dobře zná, upozornil na fakt, že se vodní plocha skládá ze dvou částí. V první z nich byl v tu dobu pevný led přesahující deset centimetrů a voda je v této části mělká. „Druhá část je jiná. Vůbec není zamrzlá. Ta je vybagrována do hloubky devět až třináct metrů a zřejmě je zde i nějaký podzemní pramen nebo proud, který udržuje vodu v tekutém stavu,“ přiblížil místní.

Je tak možné, že Matouš a Marie během bruslení na jezeře najeli do druhé části s nezpevněným ledem a skončili v ledové vodě, z níž se už nedokázali dostat na břeh. Blízcí a rodina jsou ze smrti dvou mladých lidí v šoku. Mariin život byl spjat s vírou a lidé ji měli rádi pro její milou a optimistickou povahu.

„Mary byla mimořádný člověk, dokázala láskou, radostí a díkem doslova zářit. Na každém jí od prvního momentu záleželo. Dokázala šířit radost, i když jí nebylo nejlépe. Byla, myslím, pro každého požehnáním. Tímto mi je a zůstane vzorem,“ zavzpomínala na Marii její kamarádka.

Svou soustrast na sociálních sítích vyjádřil i kněz z Trnavské arcidiecéze Ľubomír Urbanček. „Modlete se prosím za zesnulou Marii, která tragicky zemřela. Ať odpočívá v pokoji!“ napsal zdrcený duchovní.

Video  V jezeře našli dva utopené lidi. Oba se zřejmě propadli pod led.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Jana Nováková ( 2. února 2024 18:23 )

1/ proč lezli na tu stranu kam neměli
2/ kde měla brusle ona
3/ jen Bůh ví jak ho vlastně bylo
Byli to mladí lidé,život měli před sebou.
Upřímnou soustrast rodině.

Yvetta H ( 28. ledna 2024 20:16 )

Fuj, to byla škaredá smrt. Škoda jich. Upřímnou soustrast.

amerlock ( 28. ledna 2024 17:29 )

proč tam nechali boty?
Nebude jím zima bez bot? 😨

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání