Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Obří bazén, terasa a luxusní nábytek: Izraelská armáda provedla razii v prázdninové vile šéfa Hamásu!

Autor: rc - 
13. ledna 2024
13:07

Razii v luxusní prázdninové vile jednoho z vůdců radikálního hnutí Hamás provedla izraelská armáda. Rozlehlé sídlo ležící v centrální části Pásma Gazy patřilo Marwanu Issovi, zástupci velitele vojenského křídla Hamásu, brigád Izz ad-Dín al-Qassám. Rezidence disponuje vším luxusem. Na jejím pozemku se nachází terasa, altán a obří bazén.

Izraelské obranné síly provedly razii v domě jednoho z nejvýše postavených vůdců Hamásu. V centrální části Pásma Gazy objevili dům Marwana Issy, jemuž se rovněž přezdívá „Stínový muž“. Issa je pravou rukou Mohammeda Dajfa, šéfa brigád Izz ad-Dín al-Qassám. V roce 2019 byl zařazen na seznam sledovaných teroristů ve Spojených státech a v roce 2023 v Evropské unii. Issa zůstává mezi nejhledanějšími vůdci radikálního hnutí.

Mluvčí izraelských obranných sil Avijaa Andraei na sociální síti X (dříve Twitter) zveřejnil videa a fotografie, které armáda pořídila během razie. „V luxusním domě se nachází bazén, rozlehlý dvůr a luxusní nábytek,“ uvedl mluvčí a poznamenal, že je to další důkaz, že vůdci Hamásu si žili v luxusu, zatímco lidé Pásma Gazy hladoví. „Vůdci Hamásu jsou v nebi a obyvatelé Gazy v pekle,“ uzavřel.  

Video  Izraelská armáda provedla razii v domě velitele Hamásu.  - x/AvichayAdraee
Video se připravuje ...

Michelin ( 14. ledna 2024 14:54 )

I v Čechistáně by se našly pěkné vilky ... 👎

ivana kollerova ( 13. ledna 2024 22:40 )

srovnat to tam se zemi.

Jindřich Lacina ( 13. ledna 2024 13:25 )

jinými slovy židovští šmudlové trochu záviděli, že si nemohli nakrást stejně jako ti zdejší (Radovan Vítek; Jan Tošovský aop.)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání