Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nicolase (†18) našli ve vaně s toustovačem: Ve škole ho brutálně šikanovali kvůli sexualitě?

Autor: jel - 
13. ledna 2024
16:58

Smutná událost se odehrála v polovině října ve slovenských Nových Zámcích. Při požáru domu v jednom z bytů na tamním sídlišti bylo nalezeno tělo teprve osmnáctiletého chlapce. Jeho smrt ale s plameny nesouvisela, našli ho ve vaně s toustovačem, pravděpodobně spáchal sebevraždu. Rodiče se domnívají, že to bylo kvůli šikaně ve škole. Matce se svěřil, že ho spolužáci tahali po zemi jako psa.

K tragédii došlo minulý rok v pondělí 16. října krátce po poledni. Hasiči se do hořícího bytu nemohli dostat, protože byly zajištěny bezpečnostní zámky. Když se jednotky dostaly do bytu, ve kterém stále hořelo, našli v koupelně tělo osmnáctiletého mladíka. Toho se nepodařilo oživit a zdravotníci mohli jen konstatovat smrt.

Nicolas zřejmě spáchal sebevraždu, podle zdrcených rodičů zřejmě proto, že ho ve škole šikanovali kvůli jeho sexuální orientaci. „Nevěděl, které pohlaví ho přitahuje víc, a trápilo ho to,“ popsal otec Jozef pro PLUS JEDEN DEŇ. Dodal, že on pracuje v zahraničí a hodně cestuje a o tom, že syna ve škole šikanovali, se dozvěděl až po jeho smrti od chlapcovy matky, které se mladík svěřil.

„Nicolasova máma mi prozradila, že ho ve škole šikanovali tak, že ho tahali po zemi jako prašivého psa. Doslova jí to řekl,“ řekl nešťastný Jozef. „Otírali si o něj ruce s tím, že je teplý a oni mají studené ruce, nadávali mu.“

Oba rodiče se zlobí na třídní učitelku syna. Ta podle nich věděla o šikaně už 14 dní před tím, než si Nicolas vzal život, řešit ji ale začala až po jeho smrti. „Chápu, že učitelé nejsou bohové, ale bylo dobře, že se ministerstvo školství začalo problémem šikany zabývat,“ uzavřel s tím, že se rozhodli celou věc zveřejnit až poté, co byli medializovány jiné případy nezletilých dětí, které si vzaly život pravděpodobně kvůli šikaně ve škole.



Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  O čem se mlčí: Sebevražda - Jak pomoci svým nejbližším?  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání