Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Islamisté plánovali útok na kolínskou katedrálu! Udeřit chtěli i ve Vídni

Autor: ČTK - 
23. prosince 2023
22:54

Bezpečnostní orgány podle agentury DPA obdržely informace o možném plánu islamistické skupiny na útok na katedrálu v Kolíně nad Rýnem. Cílem skupiny by prý mohl být také kostel ve Vídni. Policejní složky v Kolíně nad Rýnem i ve Vídni dnes večer ohlásily, že posilují bezpečnostní opatření.

Podle informací agentury DPA by skupina mohla mít napojení na teroristickou organizaci Islámský stát-Chorásán. To je afghánská větev Islámského státu, která bojuje proti vládnoucímu fundamentalistickému hnutí Tálibán. Podle listu Bild již speciální jednotky ve Vídni zadržely první osoby a k jednomu zatčení došlo také v Německu.

Policie v Kolíně nad Rýnem zdůvodnila zvýšená bezpečnostní opatření informací o možné hrozbě. „Ačkoli se informace vztahuje k Silvestru, začneme již dnes večer dělat vše pro zajištění bezpečnosti návštěvníků katedrály na Štědrý večer,“ uvedl šéf kolínské kriminální policie Michael Esser.

Vídeňská policie oznámila, že bezpečnostní orgány v Rakousku posílily bezpečnostní opatření kvůli výzvám k teroristickým útokům na křesťanské akce po celé Evropě, a to zejména na Štědrý den. „Pozornost policie se zaměří především na kostely a náboženské akce, zejména bohoslužby, a na vánoční trhy,“ dodala.

MADONNA ( 25. prosince 2023 00:37 )

Moje řeč

Jan Šulc ( 24. prosince 2023 14:02 )

Souhlas.

bullshit ( 24. prosince 2023 12:17 )

Obohacení doktory a inženýry začíná 😕

Petr Dyk ( 24. prosince 2023 11:23 )

Bylo by potřeba všechny zfanatizované islamisty zlikvidovat. Jsou to vraždící teroristé.

krapotkin ( 24. prosince 2023 11:23 )

Islamisti v Evropě - dlouholetý dárek madam Merkelové. Jak jí zo to všichni v Bruseli tleskali.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání