Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrtelná nehoda na Žďársku: Auto sjelo do vodní nádrže!

Autor: pma, inf, mah - 
12. prosince 2023
13:05

 Během druhé adventní neděle došlo mezi obcemi Vír a Koroužná na Žďársku ke smrtelné dopravní nehodě. Pětašedesátiletý řidič zřejmě nezvládl levotočivou zatáčku a s vozem, ve kterém cestovala další osoba, sletěl do vodní nádrže Vír 2. Spolujezdkyni se podařilo vyplavat, řidič však svým zraněním později v nemocnici podlehl.

K nehodě došlo v neděli odpoledne. Pětašedesátiletý řidič Audi RS 5 mířil od obce Vír k nedalekému Koroužnému. Po cestě ale zřejmě nepřizpůsobil jízdu levotočivé zatáčce. Muž sjel s vozem mimo vozovku, prorazil betonové zábradlí a skončil s autem v ledové vodě. 

Podle policejní mluvčí Dany Čírtkové řidič nepřizpůsobil jízdu zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a okolnostem, které mohl jako zkušený řidič předvídat. 

V tu chvíli kolem vodní nádrže projížděl jiný řidič, který ani na vteřinu nezaváhal, a vydal se dvojici na pomoc. „Když viděl potápějící se vozidlo na hladině nádrže, skočil do vody a dostal muže na břeh,“ popsala mluvčí. Ženě na místě spolujezdce se podařilo z potápějícího vozu vyplavat a dostat se z vody ven. 

„Silně podchlazeného řidiče se na břehu podařilo resuscitovat. Ve vážném stavu byl převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Novém Městě na Moravě, kde bohužel v noci svým zraněním podlehl,“ uvedla k nehodě dále Čírtková. Otřesená žena utrpěla lehká zranění. 

Škoda na voze byla vyčíslená na dva miliony korun.

Video  Muž zemřel ve Vestci u Prahy  - Blesk.cz - Václav Burian
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání