Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Lupič přepadl směnárnu: Zastavit ho pomohla policistka v civilu, která byla vedle na manikúře!

Směnárna v chomutovském hypermarketu, kterou se pokusil vyloupit čtyřiadvacetiletý mladík.
Směnárna v chomutovském hypermarketu, kterou se pokusil vyloupit čtyřiadvacetiletý mladík.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, pma - 
11. prosince 2023
08:42

Na kosmetickou proceduru jen tak nezapomene policistka z Chomutova, která se vydala na manikúru. Během zkrášlování si všimla, že směnárnu vedle salonu se chystá vyloupit maskovaný mladík. Žena neváhala a ihned za lupičem vyběhla. Lupiči se podařilo policistce v civilu vysmeknout, žena zákona ale zachytila jeho bundu i batoh. Následně mladíka na útěků zadrželi policisté. Ti muže obvinili za zvlášť závažný zločin loupeže a šíření poplašné zprávy, za což mu hrozí až deset let vězení. 

Podle zjištění kriminalistů se čtyřiadvacetiletý mladík na loupež chystal několik měsíců. Přepadení se stalo ve čtvrtek kolem půl šesté večer. Muž přišel do směnárny maskovaný a po obsluze požadoval vydání desítek tisíc eur. Hrozil, že pokud spustí alarm, aktivuje bomby rozmístěné v budově. Pracovnice směnárny přesto tlačítko alarmu zmáčkla a žádné peníze muži nevydala. Útěk se lupiči ovšem nevydařil. 

„K jeho smůle byla tou dobou zrovna na manikúře hned vedle směnárny mladá policistka v civilu, která měla volno. Když zaslechla, co se děje, neváhala a ihned za pachatelem vyběhla,“ přiblížila dění v hypermarketu mluvčí policie Miroslava Glogovská.

Policistka v civilu muže dostihla u automatických dveří a chytla ho za paži. Pachateli se podařilo vysmeknout, policistce však zůstala v ruce jeho bunda s batohem. „Jelikož získal náskok, již za ním neběžela a raději ihned volala na linku 158. Pachatelova bunda i batoh díky ní následně skončily v rukou jejích kolegů,“ dodala mluvčí.

Krátce po oznámení se na místo dostavili policisté a kvůli možnému ohrožení evakuovali z obchodu přibližně 500 zákazníků a zaměstnanců. Celý prostor poté prohledali, v objektu žádná výbušnina nebyla. Mezitím kriminalisté zjistili totožnost muže a následně ho i zadrželi.

Policisté se v návaznosti na tuto událost, ale také v souvislosti s blížícími se vánočními svátky, ve větší míře zaměří výkon služby na nákupní centra, ale i další objekty jako banky, pošty a podobně.

Video  Policie pátrá po tomto muži, ukradl batoh s platební kartou, ze které se snažil vybrat peníze.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

krapotkin ( 11. prosince 2023 10:00 )

Ještě, že máme tolik zakuklených fízlů - nejvíce v Evropě na počet obyvatel. A pořád je přibírají s náborovým příspěvkem 300 000 za každou novou policejní mlátičku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání