Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

František měl ubít k smrti svou družku: Dlouhé minuty ji mučil?! Zůstala po ní dcera

Autor: VaB, ČTK - 
21. listopadu 2023
19:50

Krajský soud v Hradci Králové v úterý poslal Františka A. za vraždu družky na 19 let do vězení. Trest si má třiadvacetiletý muž odpykat ve věznici se zvýšenou ostrahou. Letos v dubnu na Jičínsku brutálně ubil k smrti svou o čtyři roky starší družku, k činu se přiznal. Rozsudek Krajského soudu v Hradci Králové není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu na podání odvolání, informovala ČTK Iva Matušková z krajského soudu.

„Soud se ztotožnil s návrhem státní zástupkyně, která navrhovala 19 let,“ uvedla pro ČTK Matušková. Muži hrozilo 15 až 20 let vězení, případně trest výjimečný. František A. po příjezdu záchranářů a policistů na místo uváděl, že s hrozivými zraněními už domů žena přišla. 

Podle obžaloby ale čin spáchal on a navíc zvlášť trýznivým způsobem, v důsledku napadení žena zažila před smrtí mučivé útrapy. Útok se stal 5. dubna večer v rodinném domě v obci Staré Smrkovice, obžalovaný napadl svoji družku, se kterou má nezletilé dítě. Manželé nebyli. Tehdy mělo jít o zhruba sedmiměsíční dceru. 

Muž podle spisu zasadil ženě přesně nezjištěný počet ran. Útok byl velmi surový, útočil pěstí i za použitím nástrčného trubkového klíče. Žena v důsledku mnohočetných poranění zkolabovala a následně zemřela, uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová.

Obžalovaný soudu řekl, že útok trval pět až deset minut, ztratil nad sebou kontrolu a ženu mlátil rukama. Matka poškozené ženy do policejního protokolu v přípravném řízení uvedla, že obžalovaný svoji družku týral. Pozůstalým má obžalovaný zaplatit náhradu nemajetkové újmy v celkové výši přes 2,7 milionu korun.

Video  František A. dostal za vraždu své družky 19 let vězení.  - Blesk: David Malík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání