Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Motorkář na Klatovsku usmrtil chlapce (†9): Policie obvinila jeho babičku

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Slávka Červená)
Autor: ČTK, pma - 
10. listopadu 2023
20:34

V neděli 12. června loňského roku srazil čtyřiatřicetiletý motorkář u obce Čachrov devítiletého chlapce. Ten svým zraněním na místě bohužel podlehl. Kromě řidiče stroje policie z usmrcení dítěte obvinila i sedmdesátiletou babičku zesnulého hocha. Podle kriminalistů seniorka dítko neuhlídala. 

Z usmrcení z nedbalosti obvinila policie sedmdesátiletou babičku devítiletého chlapce, který loni zemřel po srážce s motorkou. Uvedl tak zpravodajský portál Novinky.cz s odvoláním na informace policejní mluvčí Dagmar Brožové. Policie viní ženu z toho, že na dítě při přecházení silnice dostatečně nedohlížela.

V osudný moment měla seniorka vycházet z lesa se svým vnukem a dalšími třemi dětmi. Když po silnici za lesem nic nejelo, zavelela seniorka chlapcům: „Kluci, honem“. V tu chvíli se na vozovce objevil motorkář, který začal brzdit a snažil se skupinu objet v protisměru. Devítiletý chlapec, který šel jako poslední, se ale zalekl a zůstal stát na místě. Šofér motorky se s ním srazil. 

„Na místě byla ihned zahájena laická resuscitace, vedená operátorem tísňové linky. Posádky si po příjezdu převzaly resuscitaci a pokračovaly dalších 30 minut, přes veškerou snahu zasahujících se nepovedlo obnovit životní funkce chlapce, lékař na místě konstatoval úmrtí,“ uvedla před časem mluvčí plzeňských záchranářů Mária Svobodová.

Řidiče motocyklu policisté obvinili už dříve, i když dopravní předpisy neporušil. Podle policie měl ale dávat větší pozor, píšou Novinky.

„Těžko lze na chlapci v takovém věku požadovat, aby správně vyhodnotil situaci a dopravní nehodě zabránil. Jiné je to ale ze strany dospělé osoby, která děti doprovázela,“ dodal k případu znalec.

 

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Jasna-mysl ( 12. listopadu 2023 07:45 )

Pamatuji se jak se před rokem mluvilo o této nehodě. Všichni házeli vinu na motorkáře. Ale pokud jel povolenou rychlosti a před sebou měl skupinu lidi na vozovce … v té rychlosti nejde nic udělat. Je Dobre, ze soud bude dělit vinu mezi něho a babičku. I když babička svůj trest si ponese cely život. Motorkar taky. Oba dva viděli umírat malé dítě. Strašně. Soucit pro všechny.

bullshit ( 11. listopadu 2023 11:54 )

...dopravní předpisy neporušil. Podle policie měl ale dávat větší pozor. Jaký je to paragraf ? Babička je už potrestaná dost, trest ji nijak nenapraví. Bude to vidět do konce života. To je echt smůla pro všechny...

Jiří Zvěřina ( 11. listopadu 2023 08:40 )

Za mne úplně v pořádku...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání