Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Opilá řidička před zraky policistů odbočila na chodník: Nadýchala téměř 4 promile

Autor: VaB - 
20. října 2023
14:39

Po pořádném večírku si 26letá žena v Jičíně sedla za volant svého vozu a vydala se na cestu. Cestou si jí všimli policisté, před kterými řidička odbočila na křižovatce na chodník, který si asi spletla se silnicí. Když jí dali dýchnout, nestačili se divit. Situaci zachytila kamera v autě i na těle policisty.

Řidičky si hlídka policistů všimla v úterý večer v Jičíně. Před jejich zraky odbočila přímo na chodník, kde pak zastavila. „Policisté 26letou řidičku vyzvali k podrobení se dechové zkoušce. Provedený test prokázal pozitivní hodnoty, kdy řidička opakovaně nadýchala 3,82 promile alkoholu a k požití se následně doznala,“ popsala mluvčí policistů Eliška Pospíšilová.

Video  Opilá řidička před policisty vjela na chodník, nadýchala téměř 4 promile.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Policisté 26leté řidičce na místě rovnou sebrali řidičský průkaz a další jízdu jí zakázali. „Téhož dne si žena vyslechla ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento trestný čin jí hrozí odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala Pospíšilová.

Celou situaci zachytila kamera v policejním voze a následně i na vestě policisty. Policisté dodávají, že opilí řidiči mají „tunelové vidění“, stávají se z nich na silnicích bouřliváci a poté rádi závodí.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání