Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž u Borovnice spadl ze srázu a padal 40 metrů: Z těžkého terénu ho zachraňovali lezci

Autor: VaB - 
2. října 2023
11:34

Náročnou záchranu z těžkého terénu mají za sebou jihočeští hasiči. U Borovnice zachraňovali muže, který spadl z prudkého srázu a padal asi 40 metrů. Po pádu měl poruchu vědomí a postarat se o něj musel na místě lékař. Z místa ho museli vyprostit ve speciální vaně hasiči, kteří pak zraněného předali do péče záchranářům.

Ke zraněnému vyjížděla záchranná služba společně s hasiči v sobotu odpoledne. Společně s nimi bylo aktivováno také lezecké družstvo – hasiči specialisté, kteří pracují v nepřístupných terénech, výškách a v místech, kde se normální cestou nedá dostat ke zraněným.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Zraněný muž spadl ze strmého svahu v tamních lesích, padal zhruba 40 metrů a zastavil se až v těžce dostupném terénu. Podle mluvčí záchranářů Zuzany Fajtlové měl mladý muž poruchu vědomí. „Bylo nutné zajistit jeho stav žilním vstupem, podáním nitrožilních léčiv a zafixovat pohybový aparát celotělovou vakuovou matrací a krčním límcem,“ dodala mluvčí.

„Při příjezdu lezců, byla na místě již jednotka ze stanice Suché Vrbné a ZZS Jihočeského kraje. Zdravotníci mladého muže po zdravotní stránce zajistili a společně s hasiči-lezci ho připravili k transportu ve speciálních nosítkách,“ popsali hasiči.

Video  Muž spadl u Luky pod Medníkem ze srázu.  - ZZS ASČR
Video se připravuje ...

Muž na Českobudějovicku spadl ze strmého srázu. Padal asi 40 metrů. Muž na Českobudějovicku spadl ze strmého srázu. Padal asi 40 metrů. | HZS Jihočeského kraje

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání