Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Mladík hrozil spolužačce v Českém Krumlově zabitím: Soud ho poslal do basy

Policie (ilustrační foto)
Policie (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
26. září 2023
19:29

Bývalého studenta uměleckoprůmyslové školy v Českém Krumlově, který vyhrožoval zabitím své spolužačce, v úterý poslal Krajský soud v Českých Budějovicích na čtyři roky do vězení. Rozsudek není pravomocný, jeho obhájce se na místě odvolal. Případ bude dál řešit Vrchní soud v Praze. Informovala o tom v Událostech v regionech Česká televize (ČT).

Tehdy devatenáctiletý mladík zhruba rok vyhrožoval dívce, která se s ním rozešla, že ji zabije. Přes elektronickou komunikaci vyhrožoval také spolužákovi, se kterým dívka chodila. Letos v lednu si pak do školy přinesl nůž.

Dívka to oznámila učitelům, kteří zavolali policisty. Než začal policejní zákrok, student podle policie vyhrožoval spolužačkám. Policisté evakuovali několik desítek studentů do bezpečného prostoru ve vedlejší budově školy. Potom pachatele zadrželi. „Nůž měl skutečně u sebe," uvedla v lednu krajská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Při akci nikdo neutrpěl zranění.

Mladík v úterý u soudu přiznal vinu. Tvrdil, že šlo o mladickou nerozvážnost. Žalobce pro něj požadoval pět až 12 let vězení. Obhájce navrhoval podmíněný trest na tři roky. Soudce přihlédl k nízkému věku obžalovaného a jeho dosavadní bezúhonnosti.

VIDEO: Slovenský mladík (19) čelí podezření z ubodání své těhotné přítelkyně (†17).

Video  Slovenský mladík (19) čelí podezření z ubodání své těhotné přítelkyně (†17).  - noviny.sk
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání