Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Francouzský rapper dostal 12 let za vraždu! Muže srazil jeho mercedes, banda kumpánů ho pak ubila a ubodala

Autor: ČTK - 
24. září 2023
08:57

Francouzský rapper MHD byl v sobotu odsouzen ke 12 letům odnětí svobody za vraždu mladého muže, spáchanou v Paříži v létě 2018 během vyřizování účtů mezi gangy ze znepřátelených předměstí na severu Paříže, oznámila agentura AFP.

Soud v hlavním městě uznal devětadvacetiletého MHD, vlastním jménem Mohamed Sylla, vinným z účasti na vraždě třiadvacetiletého Loica K. Napadeného muže nejprve srazil vůz mercedes patřící MHD, pak jej tucet útočníků zmlátil a ubodal noži, vylíčil server BBC News.

MHD, který proslul tím, že míchá hudební styl trap, který se vyvinul v USA z jižanského hip-hopu, a západoafrickou hudbu, aby vytvářel „Afro trap“, vinu odmítl. „Od začátku jsem v tomto případě trval na své nevině a nadále na ní budu trvat,“ řekl před zaplněným soudem.

Popřel, že by se nacházel na místě vraždy, a tvrdil, že případ proti němu se opírá o fámy. Očitý svědek ale zločin natočil z okna svého bytu a vůz, který se našel druhý den po vraždě zapálený na parkovišti, byl rychle identifikován jako zpěvákovo auto. Další svědci jej rozpoznali podle účesu a oblečení.

Obžaloba žádala pro rappera 18 let vězení. Pět dalších obžalovaných dostalo tresty odnětí svobody v rozmezí 10 až 18 let. Další tři byli zproštěni viny.

Bezprostředně po vynesení verdiktu nebylo jasné, zda se odsouzení odvolají.

MHD, který má obrovskou sledovanost na sociálních sítích, pracoval jako doručovatel pizzy v Paříži, než se začal věnovat hudbě profesionálně. Během pár měsíců se stal hvězdou. Před pěti lety poskytl BBC rozhovor o tom, jak přišel na nápad vytvořit „Afro trap“.

Okamžitě po vynesení verdiktu byl zpěvák uvězněn, dodala AFP.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání