Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Boss mafie Cosa Nostra je v kómatu: Odpojili ho od výživy?!

23. září 2023
07:02

Italský mafiánský boss Matteo Messina Denaro je v kómatu. Informovala o tom agentura ANSA. Jedenašedesátiletý Messina Denaro je šéfem sicilské mafie Cosa Nostra a 30 let se mu dařilo unikat před spravedlností. Nakonec byl dopaden letos v lednu.

Massimo Denaro byl zatčen, když byl na cestě na jednu z nejprestižnějších palermských klinik, kde se měl podrobit chemoterapii. Koncem roku 2020 mu byla diagnostikována rakovina tlustého střeva. Ve vězení se podrobil léčbě a byl sledován onkologickým týmem nemocnice v L'Aquile. Po dvou operacích se ale jeho zdravotní stav zhoršil a nyní mu podle lékařů nezbývá žádná naděje, uvedla ANSA. Messina Denaro upadl do kómatu a v pátek večer měl být odpojen od umělé výživy.

Messina Denaro byl po svém zatčení několikrát vyslýchán, od prvního okamžiku však uvedl, že nikdy nebude spolupracovat se spravedlností. Nechal se prý dokonce slyšet, že kdyby nebyl nemocný a nebyl nucen vyhledat léčbu na klinice, nikdy by ho policie nedopadla.

Místní tisk označil Messina Denaru za posledního velkého bosse sicilské mafie. Vedení Cosa Nostry převzal poté, co byli zatčeni její předchozí šéfové Bernardo Provenzano v roce 2006 a Salvatore Lo Piccolo o rok později. Před justicí se Messina Denaro skrýval od roku 1993. K doživotí byl odsouzen kvůli bombovým útokům v roce 1993 ve Florencii, Římě a Miláně, při kterých zemřelo deset lidí, a za podíl na vraždách dvou známých soudců Giovanniho Falconeho a Paola Borsellina v roce 1992. Prokurátoři ho obžalovali i v souvislosti s mnoha dalšími vraždami, které se připisují italské mafii. Do svého dopadení patřil mezi deset nejhledanějších zločinců světa.

Video  Jak skončil obávaný mafiánský boss Al Capone: Nejdřív vězení Alcatraz, pak ho dorazila těžká demence  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání