Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Požár penzionu v Tanvaldu: Čtyři zranění, pod hasičem se propadla konstrukce

Aktualizováno -
15. září 2023
09:50
Autor: ČTK - 
15. září 2023
08:56

V Tanvaldu na Jablonecku hasiči od pátečního rána likvidují požár rekonstruované budovy bývalého penzionu. Vyhlásili třetí stupeň poplachu. Při požáru utrpěli zranění čtyři lidé. Jde o tři dělníky, kteří uvnitř pracovali, a jednoho hasiče, pod nímž se při hašení propadla konstrukce. ČTK to řekl krajský zastupující mluvčí hasičů Jan Přerovský.

Požár v Raisově ulici byl hasičům nahlášen před 7:00. „Požár se rozšířil do konstrukcí celé střechy a některých částí pláště budovy. Velitel zásahu zřídil štáb ke koordinaci hasebních prací,“ uvedli hasiči na twitteru.

 

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Krajský zastupující mluvčí hasičů Jan Přerovský ČTK řekl, že zřejmě půjde o dlouhodobý zásah, neboť bude nutné rozebrat střechu. „Na místě je přes deset jednotek hasičů a velitel zásahu přivolává další,“ dodal. Hasí se podle něj z bezpečnostních důvodů jen zvnějšku. Hasiči mají na místě dva automobilové žebříky a dvě speciální hasicí zařízení Cobra.

Požár si vyžádal celkem čtyři zraněné osoby. Zranění hasiče je středně vážné a záchranáři ho převezli do jablonecké nemocnice stejně jako jednoho dělníka, který se nadýchal kouře. „Je zraněn lehce. Další dvě osoby jsme ošetřili na místě a další ošetření odmítly,“ řekl ČTK krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Starosta Tanvaldu Vladimír Vyhnálek (Volba pro město) ČTK řekl, že požárem je zasažený soukromý objekt, který jeho majitel přestavuje. Kvůli požáru je pro dopravu omezený provoz v Raisově ulici.

Video  Požár skládky pražců na Sokolovsku  - HZS Karlovarského kraje
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání