Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policie zastavila auto s bizarní poznávačkou: Řidička se prokázala doklady neexistujícího státu

Autor: jel - 
14. září 2023
14:54

Podivný případ řešili minulý týden dopravní policisté z Chrudimi. V obci Horka totiž zastavili vozidlo s velmi nezvykle vypadajícími registračními značkami. Jeho řidička (35) se pak navíc prokázala falešnými doklady a kriminalistům odmítala sdělit totožnost. Policistům se ale nakonec podařilo ji identifikovat a ženě nyní hrozí pokuta a zákaz činnosti.

Auto policisté v obci Horka zastavili kolem půl desáté večer. Na první pohled je upoutaly nezvyklé registrační značky. Když jim pětatřicetiletá řidička renaultu předložila doklady, byli policisté překvapeni ještě více.

„Řidička hlídce předložila pouze plastové kartičky zdánlivě připomínající občanský a řidičský průkaz a osvědčení o registraci vozidla blíže neurčené země vydání,“ popsala policejní mluvčí Andrea Muzikantová. Jediný platný doklad, který žena předložila, bylo osvědčení o pojištění vozidla.

Na výzvy kriminalistů, aby prokázala svou totožnost reagovala řidička tak, že pouze opakovala údaje z neplatných dokladů. Ty však nebylo možné najít v žádném registru. „Díky datu narození a VINku vozidla policisté nakonec řidičku a majitelku vozidla ztotožnili. Pětatřicetiletá žena nakonec uvedla, že se se svým skutečným jménem a příjmením v současné době již neztotožňuje a nepoužívá ho,“ doplnila mluvčí.

Policisté neplatné registrační značky z vozu odebrali a ženě zakázali další jízdu. Sepsali s ní také hlášení o přestupku, které ale řidička odmítla podepsat. Celý případ bude nyní řešit správní orgán a ženě hrozí pokuta ve výši až 10 tisíc korun a také až roční zákaz činnosti.

Video  Opilý kamioňák na D1: Nadýchal přes 4 promile alkoholu!  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání