Podle předběžných zjištění policistů se nehoda stala proto, že jedno z osobních aut předjíždělo autobus. „Podle předběžného šetření měl řidič osobního vozidla před horizontem a na dvojité plné čáře předjíždět autobus. Během riskantního manévru se střetl s protijedoucím automobilem,“ popsal mluvčí Petr Vala.

„Další autobus pak silnici zablokoval za nehodou, když se snažil otočit,“ uvedl Vala. Silnice byla kyvadlově zprovozněna zhruba v půl deváté.

 

Středně zraněného muže jsme letecky převezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno, po zemi jsme do stejné nemocnice převezli lehce zraněného muže a třetího lehce zraněného muže jsme převezli do nemocnice ve Znojmě. Dva lehce zraněné jsme ošetřili a ponechali na místě,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Nehoda i za Brnem

Dálnici D1 na 168. kilometru za Brnem ve směru na Prahu dopoledne krátce uzavřela nehoda osobního vozu a dodávky. Dva lidé se při ní zranili, z nich jeden těžce. V místě se utvořila menší kolona, kolem 11. hodiny se už ale jezdilo jedním jízdním pruhem a kolona se začala rozjíždět.

VIDEO: Cizinec vjel v Opatovci na přejezd přímo před přijíždějící rychlík. Z místa pak ujel.

Video
Video se připravuje ...

Cizinec vjel v Opatovci na přejezd přímo před přijíždějící rychlík. Z místa pak ujel. Policie ČR

Fotogalerie
3 fotografie