Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Bezohledný turista (22) si chtěl udělat selfie: Ve Florencii poničil stovky let starou památku!

Autor: rc - 
6. září 2023
14:26

Italskou Florencii pobouřilo chování turisty z Německa. Dvaadvacetiletý mladík si chtěl udělat selfie na slavné Neptunově fontáně! Na stovky let starou památku se rozhodl vyšplhat, přičemž ulomil kus mramoru. Způsobil škodu ve výši zhruba 121 tisíc Kč. Při činu ho ale zachytila bezpečnostní kamera, a tak trvalo jen pár hodin, než si pro turistu došla policie.

Florencie je kolébkou renesance. Město, které leží v italském regionu Toskánsko, je oblíbeným cílem milovníků umění. Vyrazil tam i dvaadvacetiletý turista, který se rozhodl prohlédnout si populární památku z bezprostřední blízkosti a udělat si nezapomenutelné selfie. Rodák z Německa ve večerních hodinách zamířil na náměstí Piazza della Signoria, kde se nachází Neptunova fontána.

Bezpečnostní kamery zachytily moment, kdy mladík vleze do fontány, přebrodí vodu a zamíří k soše Neptuna. Vyleze na sochu, aby si udělal selfie s bohem moří, jezer a pramenů. Selfie si turista skutečně udělal, ovšem svým bezohledným chováním poškodil památku. Neptunova fontána pochází z 16. století a je dílem Bartolomea Ammannatiho a Giambologna. Je považována za jedno z nejvýznamnějších děl renesančního sochařství.

Neptun je vyobrazen na voze taženými čtyřmi koňmi. Jak uvádí britský deník Daily Mail, turista při lezení na stovky let starou památku způsobil škodu, která se odhaduje na zhruba 121 tisíc! Ve chvíli, kdy lezl na sochu, urazil kus mramoru a způsobil trhlinu na kopytu koně. O incidentu informoval na sociální síti X (dříve Twitter) starosta Florencie Dario Nardella. Na síti sdílel video z bezpečnostních kamer a fotografii turisty, kde je přichycen při činu. V příspěvku uvedl, že turista zaplatí tučnou pokutu.

Video  Německý turista ve Florencii poškodil Neptunovu fontánu, když si dělal selfie.  - X (dříve Twitter)/@DarioNardella
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání