Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tragická noc na D1: Cizinec po nehodě vstoupil na vozovku, srazilo ho auto

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
4. září 2023
09:06

Na dálnici D1 na Vysočině zemřel v noci na pondělí cizinec. Srazilo ho projíždějící auto, když po nehodě vystoupil ze svého vozu. Havárie se stala před 3:00 na 103. kilometru ve směru na Brno před Větrným Jeníkovem. ČTK o tom informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Na dálnici se podle ní nejdřív stala nehoda dvou aut. Obě řídili cizinci a v každém cestovala také spolujezdkyně. Volkswagen Transporter nejprve narazil do vozidla Volkswagen Polo, které jelo před ním. Auto se nárazem dostalo na svodidla a poté se převrátilo na střechu.

Banner zivotni pojisteni kalkulacka blesk

Účastníci nehody z aut vystoupili. „Projíždějící řidič s osobním vozidlem tyto osoby zřejmě přehlédl a jednu osobu srazil. Jednalo se o řidiče osobního vozidla VW Polo. Tento muž vážným zraněním podlehl. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Spolujedoucí z osobního vozidla VW Polo byla s lehkým zraněním převezena do zdravotnického zařízení. Další účastníci obou nehod byli jednorázově ošetření na místě nehody bez nutnosti jejich převozu do zdravotnického zařízení,“ uvedla Čírtková.

Dálnice zůstala po nehodě částečně průjezdná. Okolnosti tragické havárie policie zjišťuje.

Video  Převrácený kamion zablokobal na 14 hodin tah z Brna do Vídně.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání