Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Koupaliště Podhájská zasáhlo tornádo: Vítr převrhl karavan s českou rodinou! Zranila se roční holčička

Aktualizováno -
29. srpna 2023
20:15
Autor: rc, jel - 
29. srpna 2023
17:23

Termální koupaliště Podhájská je oblíbeným místem českých turistů. Nyní je však až do odvolání zavřené! Koupalištěm se největší pravděpodobností prohnalo tornádo, které za sebou zanechalo obrovské škody. Na sociální síti Facebook se objevily fotografie, které ukazují rozsah zkázy. Na snímcích jsou vidět zničené dřevěné stánky a poškozené střechy. Silný vítr převrátil karavan s českou rodinou! Roční holčička utrpěla zranění hlavy.

„Z důvodu nočního poryvu větru, který se prohnal areálem koupaliště, je Termální koupaliště Podhájská až do odvolání zavřeno!“ stojí na oficiální stránce na sociální síti Facebook. Mimořádně silná vichřice podle slovenské televize Markíza zasáhla koupaliště v noci z pondělí na úterý. Vítr strhával střechy, ploty a poničil dřevěné stánky. Dokonce převrátil i karavan s rodinou z Česka! Fotografie převráceného vozu se objevila na sociální síti.

„Děkujeme všem za pozitivní komentáře, bohužel bouře přišla bez jakéhokoliv varování a během vteřiny otočila auto. Děti jsou naštěstí v pořádku jen trochu potlučené,“ popsal dramatické chvíle u příspěvku Miloš. Podle informací TV Nova teprve roční Magdalenka z Plzně utrpěla zranění hlavy a lékaři jí museli ránu zašít. Podezření na otřes mozku se nepotvrdilo a holčička byla z nemocnice propuštěna.

Poškozeny byly i bazény, z nichž museli vypustit vodu. Napadalo do nich sklo a popadaly také přístřešky postavené okolo nich. 

Je možné, že se termálním koupalištěm prohnalo tordnádo. S informací přišel server imeteo.sk. Podle serveru jsou hlášeny škody výlučně z termálního koupaliště. „V samotné obci jsou škody menší. Všechno tedy naznačuje, že šlo zřejmě o tornádo,“ uvádí server a dodává, že tornádo udeřilo jižně od koupaliště. Že šlo skutečně o tornádo, se podle serveru potvrdí až v následujících dnech, kdy dojde k detailnímu průzkumu oblasti. Televize Nova uvedla, že by se také mohlo jednat o meterorologický jev známý jako Downburst. Jedná se o extrémně silný sestupný konvektivní proud, který v přízemní vrstvě vytváří silný ničivý vítr.

Video  Bouře na Mallorce (27.8.2023)  - Twitter
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání