Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Pacient na Slovensku ohrožoval zdravotníky: Zmocnil se sanitky a začal s ní ujíždět

Pacient psychiatrie při převozu napadl zdravotníky a zmocnil se sanitky.
Pacient psychiatrie při převozu napadl zdravotníky a zmocnil se sanitky.  (Autor: Polícia SR, Reprofoto: TV JOJ)
Autor: VaB, ČTK - 
28. srpna 2023
13:11

Pacient psychiatrie v Banské Bystrici na středním Slovensku se v sobotu odpoledne při převozu zmocnil sanitky. Prchal po dálnici se zapnutými majáky. Policii se jej podařilo zadržet v sousedním okrese.

Pacient se podle policie začal v sanitce chovat agresivně, dostal se z bezpečnostních popruhů a ohrožoval zdravotnici. Natolik ji vyděsil, že požádala řidiče, aby zastavil. Následně zdravotnice i řidič sanitku opustili.

Situace využil pacient, který usedl na místo řidiče a s otevřenými dveřmi a zapnutými majáky ujížděl po rychlostní komunikaci směrem na Zvolen. Zadržet se jej podařilo policistům z lázeňského městečka Sliač, které leží mezi Banskou Bystricí a Zvolenem. „Na sjezdu na něj už čekala policejní hlídka, které se vozidlo podařilo zastavit. Samozvaného agresivního řidiče záchranky zpacifikovala, čímž definitivně ukončila jeho jízdu," uvedli policisté.

Vyšetřovatel v souvislosti s tímto případem zahájil trestní stíhání pro neoprávněné použití cizího motorového vozidla. Zpráva neuvádí, zda podezřelého v tomto případě lze pokládat za příčetného.

Video  Dodávka s uprchlíky na Pražském okruhu (24. srpna 2023)  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání