Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Křtiny skončily vraždou: Gauneři pláchli z rozpadlého domu, zůstali po nich potkani a švábi

Autor: fik - 
29. srpna 2023
17:57

V obci nazvané Jesenské na Slovensku terorizovala místní komunita více než čtyřiceti lidí. Koncem července však jednu z oslav zakončili vraždou. Tři muži skončili ve vazbě a zbytek se z vesnice ze strachu z pomsty odstěhoval. Problémy však neskončily, zbyl po nich dům v katastrofickém stavu plný nepořádku, smetí, hlodavců a švábů, kteří se stěhují do obydlí sousedů. Obec bude muset objekt odkoupit a nechat zbourat. 

Místním obyvatelům obce Jesenské v Banskobystrickém kraji život dlouhá léta znepříjemňovala komunita nebezpečných gaunerů, kterých v jednom domě v otřesných podmínkách žilo přes čtyřicet. 

Sousedka paní Mária vypověděla, že byli zlí, nadávali jí, a dokonce ji okradli. K případu se pro Noviny.sk vyjádřil i starosta obce Gabriel Mihályi. Nikdo z nich údajně nerespektoval nařízení ani zákony, jejich děti nechodily do školy, všude dělaly nepořádek a ohrožovaly ostatní. Situaci se během minulých let snažilo řešit přes několik institucí, avšak bezvýsledně. Aby se problém vyřešil, muselo dojít k nejhoršímu. 

Video  Oslava křtin skončila na Slovensku bitkou!  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Koncem července v komunitě probíhaly oslavy křtin. Během rvačky však došlo k vraždě jednoho z mužů, který žil v domě s ostatními. Ve vyšetřovací vazbě skončili tři podezřelí a zbytek lidí se z obce hned druhý den odstěhoval. Údajně se báli pomsty. 

Teror sousedů však ani zdaleka neskončil. Tito darebáci za sebou nechali dům plný nepořádku, smetí a škůdců. Místní teď trápí potkani, myši a švábi, kteří se začali objevovat z hromady smetí, kterou za sebou lotři zanechali. 

„Jsou tam potkani, myši i švábi - těch je nejvíc. Určitě tam žili s nimi, vždyť tam měli co jíst. Šváby jsem našla u sebe na dvoře i doma v kuchyni. Celý den radši neotvírám dveře, bojím se,“ zoufá si paní Mária. 

„Dům je v procese odkoupení a už v současnosti řešíme likvidaci tohoto objektu,“ informoval Gabriel Mihályi. Věděl, že pokud dům neodkoupí, nepořádek tam bude dalších několik let. Jde o investici, kterou obec rozhodně neplánovala. Odkup, deratizace, bourání a odvoz sutě obci vyjde bezmála na více než 480 tisíc korun. 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání