Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Krypto magnáta (†41) našli údržbáři rozsekaného v záchodě! Zavraždil ho závistivý kamarád?

Kryptoměny
Kryptoměny  (Autor: Reuters)
Autor: pma - 
3. září 2023
21:59

Když přišli instalatéři do jednoho z bytových domů v bulharské Sofii opravit ucpaný odpad, s hrůzou zjistili, že uvnitř záchodu jsou kusy lidského těla. Zakrátko vyšlo najevo, že se jedná o úspěšného americko-bulharského občana a krypto magnáta Christiana Peeva (†41). Hlavním podezřelým je podle policie bývalý barman a přítel oběti Vesco Valchynov.

Christianu Peevovi se po absolvování prestižní vysoké školy podařilo proniknout do světa kryptoměn a nastřádat zakrátko značné bohatství. Kromě luxusního vozu měl muž na kontě i miliony ve virtuálních měnách. Nabytý majetek navíc Peevovi nedělalo problém sdílet se svými přáteli na bujarých večírcích a oslavách. Právě tam asi potkal i svého vraha.

Barman Vesco Valchynově se Peevem rychle skamarádil. Boháč příteli dokonce pomohl proniknout do světa kryptoměn a Valchynov si založil i vlastní společnost na obchod s virtuálními měnami. Podle deníku The Mirror začal ale Peevovi množství peněz po pár letech závidět a svou žárlivost se rozhodl vyřešit nejhorším možným způsobem.

Kosti a hlavu zakopali

Vše se odehrálo 8. srpna v barmanově domě. Na záběrech z bezpečnostní kamery je vidět, jak boháč vchází do Valchynova domu v bulharské Sofii. Jeho odchod už ale kamery nezachytily. Američan byl svým přítelem ubit činkou k smrti. Jeho bezvládné tělo pak Valchynov rozsekal na několik kusů, které spláchl do záchodu. Kosti a hlavu společně s komplicem následně zakopal.

Peevův příbuzný policii o dva dny později nahlásil jeho zmizení. Díky rychlé práci kriminalistů a záznamům z kamer se podařilo po několika dnech zadržet podezřelého Valchynova v hotelovém pokoji. Jeho komplic Konstantin Subotinov při zatýkání přiznal, že v okolí hotelu jsou zakopány zbytky Peevových ostatků.

Argentince našli v kufru

Policie nyní případ vyšetřuje. Valchynovi hrozí 15 až 20 let odnětí svobody, případně doživotí. Komplic by za spolupachatelství mohl dostat až pětiletý trest.

Jen před pár dny byl nalezen mrtev další úspěšný krypto magnát. Tělo Argentince Fernanda Péreze Algaby (†41) našly na konci července v parku Ingeniero Budge v Buenos Aires dvě děti. Algabyho tělo podobně jako v případě Peeva rozsekáno na kusy a nacpáno do červeného kufru. U zavražděného Argentince ale policii stále chybí hlavní podezřelý.

Video  Insta Crime Podcast: Recidivista Záruba brutálně zavraždil mladou Janu (†16).  - Blesk TV
Video se připravuje ...

XLADI ( 4. září 2023 07:33 )

Machrování že má prachy se nevyplácí. Lidi vždy závidí a udělají cokoli aby vám nějak uškodili. Nejlepší je být bohatý ale aby o tom nikdo nevěděl

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání