Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hoch (13) se zřítil do Grand Canyonu! Způsobil si drastická poranění

Autor: fik - 
16. srpna 2023
15:20

Třináctiletý Wyatt Kaufman se svou maminkou navštívil Grand Canyon v Arizoně. Šel se podívat na vrchol vyhlídky, avšak ztratil rovnováhu a zřítil se z třiceti metrů. Záchranářům trvalo 2 hodiny chlapce z rokle vytáhnout, následně byl letecky transportován do nemocnice. Utrpěl mnohočetná vážná zranění, ale jako zázrakem přežil.

Problém nastal, když se na vyhlídce objevili další turisté a hoch jim chtěl uvolnit místo. Ztratil rovnováhu a před pádem se stihl akorát zachytit kamene jednou rukou. „Držel jsem se jen jednou rukou. Neměl jsem dobrý stisk, ztratil jsem půdu pod nohama a spadl,“ popsal. 

Wyatt spadl z třiceti metrů. Při pádu ze skalnatého útesu si zlomil zápěstí, 9 obratlů, 3 žebra, vykloubil si prst, roztrhl slezinu, poranil plíce a navíc utrpěl těžký otřes mozku, informoval deník Bild

Záchranářům a zaměstnancům parku trvalo celé dvě hodiny mladíka z rokle dostat. Museli jej vynést po strmé a úzké cestě. Chlapec neměl o záchranné akci vůbec tušení. „Pamatuju si, že jsem se probudil vzadu v sanitce. Pak mě letadlem transportovali sem,“ vypověděl z nemocničního lůžka v Las Vegas, které je od místa nehody vzdálené asi 200 kilometrů vzdušnou čarou. 

Rád jezdím do Vegas, ale ne za těchto okolností. Wyatt včera spadl z útesu v Grand Canyonu,“ napsal na sociální síť jeho zdrcený tatínek Brian. Carol mi včera volala kolem osmé večer, dnes jsem nastoupil do letadla. Nejsem věřící člověk, ale rozhodně nad ním bděla vyšší moc.  Má takové štěstí, že žije,“ dodal otec.

 

Blesk kalkulačka - chystáte se na dovolenou?

Video  16letého mladíka obviněného ze znásilnění přivádí eskorta k Obvodnímu soudu pro Prahu 10.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

 

Celebrity-chachacha ( 16. srpna 2023 23:24 )

Tipuji to na selfííííííii

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání