Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na doživotí: Když vrah ohlásí svou vraždu. Šílenec Pavel Poupa bezdomovce kopl do hlavy tak silně, až odletěl

Autor: VaB, ČTK - 
20. července 2023
05:00

Před více jak deseti lety se Krajskému soudu v Praze dostal na stůl případ, na který soudci nebyli úplně zvyklí. Na lavici obžalovaných seděl známý agresor Pavel Poupa. Už jako mladistvý byl ve vězení za vraždu seniorky, postrachem byl i ve věznici pro mladistvé. K vraždě, kvůli které právě seděl před soudem, se doznal až ve vězení, kde si odpykával jiný pokus o vraždu.

Když Pavlovi Poupovi bylo patnáct let, zavraždil seniorku z blízkého příbuzenstva. Nebohou ženu v srpnu 2004 rdousil a následně pořezal na krku, šance na přežití měla žena minimální. Tehdy byl nezletilý, soud ho proto poslal na „pouhých“ tři a půl roku do vězení pro mladistvé. Ani tady ale nezahálel, choval se agresivně, napadl nejen spoluvězně, ale i dozorce.

V roce 2008 opět stanul před soudem. 14. dubna v Nymburce po hádce v restauraci zaútočil nožem na neznámého muže, kterého zasáhl do hrudníku. O tři měsíce později v Pardubicích napadl staršího muže, kterého kopl do obličeje, dal mu pěstí a způsobil zlomeninu čelisti a otřes mozku. Za dva útoky dostal dvacetiměsíční trest vězení.

Pokus o vraždu

4. října 2010 opět v Nymburce zaútočil nožem na muže, který se ho snažil zastavit. Poupa totiž utekl z hospody, kde nezaplatil za dvě piva. Statečného muže bodl do předloktí, pravého ramene, hrudníku a čelisti. Napadený měl ale velké štěstí – ránu nožem vykryl tak šikovným způsobem, že ho bodla „jenom“ do ruky, původně šílenec mířil na krk.

Soud ho za to poslal na 18 let do vězení. Ještě pár měsíců před tím vyhrožoval bezdomovci a policistovi v civilu nožem, že je zabije. Za to dostal dva roky vězení.

Přiznání v dopise

Poupa si odpykával ve valdické věznici osmnáctiletý trest vězení. Měl na krku ale

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání