Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Drama v Bakově u Slaného: Uprchlé stádo koní způsobilo dvě dopravní nehody

Autor: jel - 
17. července 2023
12:25

V neděli v podvečer uteklo majiteli u Bakova nedaleko Slaného ve Středočeském kraji stádo devíti koní. Zvířata pobíhala po vesnici a způsobila dvě dopravní nehody. Při druhé havárii zemřel jeden kůň a spolujezdec v autě utrpěl zranění. 

K první nehodě došlo kolem desáté hodiny přímo v Bakově, což je část obce Beřovice. Řidič před stádem ještě stihl zastavit, následně mu však do auta narazila tři zvířata. Agentuře  AKTU.cz řidič sdělil, že silnice byla mokrá po dešti a koním to klouzalo, proto se nedokázali stojícímu autu vyhnout.

Video  Uprchlí koně v Bakově u Slaného způsobili dvě dopravní nehody  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Než se po nehodě muž v autě vzpamatoval, stádo z místa uteklo. Jen o kilometr a půl dál způsobilo další nehodu. Za Bakovem směrem na Zlonín se koně vyřítili přímo na vůz Škoda Octavia, který vyjel ze zatáčky. Jeho řidička už zastavit nedokázala, jedno ze zvířat do auta narazilo. Kůň nehodu nepřežil, spolujezdec v autě se zranil. Podle AKTU.cz muž zřejmě utrpěl zlomeninu klíční kosti. 

Čtyři koně se nakonec sami vrátili do ohrady, odkud utekli, čtyři však dál pobíhali po okolí. Zvířata hledalo několik dobrovolných jednotek hasičů s termokamerami. Po dvou hodinách se podařilo dvě zvířata lokalizovat, majitelka ale hasiče požádala, zda by si odchyt mohli zajistit sami. Hasiči tedy akci ukončili. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání