Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policisté zadrželi údajného sériového vraha: Architekt měl před 10 lety zavraždit několik žen!

Autor: ČTK, rc, inf - 
15. července 2023
12:23

Více než deset let po sérii vražd žen poblíž New Yorku zatkla policie podezřelého. Architekt Rex Heuermann (59) teď podle serveru BBC News čelí obvinění ze tří vražd, ze čtvrté je podezřelý. Od roku 2010 se na pláži Gilgo Beach, která leží východně od New Yorku, našlo celkem 11 těl.

Policisté podezřelého zadrželi ve čtvrtek 13. července na Manhattanu v New Yorku a to před jeho kanceláří na proslulé 5. Avenue. Vyšetřovatelé muže sledovali již od loňského roku a podle informací britského deníku Daily Mail jej plánovali sledovat nadále. Nicméně nakonec se ho rozhodli zadržet kvůli obavám, že by mohl znovu udeřit.

„Rex Heuermann je démon, který chodí mezi námi, predátor, který ničí rodiny,“ uvedl policejní komisař Rodney Harrison. V trezoru v jeho domě policisté našli 92 střelných zbraní. „Má velký trezor, ve kterém jsou uloženy zbraně,“ dodal policista. K zatčení a obvinění muže vedly nové poznatky, mezi něž patří stopy DNA i mobilní data. Heuermann, který je nyní ve vazbě, tvrdí, že je nevinný.

Podle státních zástupců ale zavraždil tři ženy, které se živily jako sexuální pracovnice. Jejich těla se našla v roce 2010 poblíž těla další oběti, z jejíž vraždy je Heuermann také podezřelý. Architekt je obviněn ze zabití Melissy Barthelemyové, Megan Watermanové a Amber Castellové. Rovněž je považován jako hlavní podezřelý ze smrti Maureen Brainar-Barnesové.

V roce 2010 a 2011 se v oblasti Gilgo Beach našla těla celkem devíti žen, jednoho muže a jednoho dítěte. Nakolik spolu tyto případy souvisí, není podle agentury DPA jasné. Vyšetřovatelé jsou ale přesvědčeni, že přinejmenším za některými z násilných činů mohl být sériový pachatel.

Video  Policie doprovodila sanitku, která převážela po dálnici D1 do Brna srdce k transplantaci.  - PČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání