Muž reagoval na inzerát na sociální síti, který vybízel k investování a zhodnocení financí. Kontaktoval údajnou finanční poradkyni, která mu u zahraniční obchodní společnosti vytvořila účet. Když uhradil vstupní poplatek, obdržel přes mobilní aplikaci nabídky k investicím.

Místo zisku další poplatky

Nešťastník ve víře, že rozjíždí byznys s velkou návratností, začal odesílat různé částky. „Když koncem loňského roku žádal vyplatit finanční prostředky, byl vyzýván k úhradám dalších částek za různé smyšlené poplatky jako daň za převod, rozšíření limitu pro výběr, vyhotovení dokumentů pro převod, daně za výnos,“ uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

Jenže po konzultaci s „poradkyní“ i tyto platby převedl na různé české i zahraniční účty a nakonec pochopil, že stal obětí podvodníků. Čtyři miliony korun zmizely v nenávratnu!

Policie opakovaně varuje

Policisté tváří v tvář záplavě podobných případů po celém Česku varují před podobnými nabídkami.

„Podvodníci využívají zvláště sociální sítě a mobilní aplikace k různým rizikovým či podvodným inzerátům. Někdy stačí podívat se na recenze dané společnosti na internetu, abyste zjistili, že jde o podvod. Někdy na společnost upozorňuje na svých stránkách například Česká národní banka jako například v tomto případě,“ zdůraznila policistka.

VIDEO: Varování před zločinci na internetu

Video
Video se připravuje ...

Policista o zločincích na internetu: Pozor na podvodné SMS, maily i telefonáty. Kyberútoky sílí! Pavlína Horáková