Po vyplnění registračního formuláře ji kontaktoval muž z obchodní společnosti. Během hovoru žena projevila zájem investovat finance, následně ji tedy volal údajný kolega analytik, který ji navedl ke stažení a registraci v aplikaci WebTrade. Poté následovala úhrada vstupního poplatku ve výši přes 4 tisíce korun.

Muž paní přesvědčil pod příslibem velkého zhodnocení finančních prostředků k investicím do kryptoměn. „A tak žena odeslala čtyři platby na různé účty různé částky v eurech i českých korunách. Následující den přes nově vytvořený účet  převedla více než 50 tisíc korun na kryptoměnovou peněženku a další částky v eurech,“ popsala „investiční“ kolotoč policejní mluvčí Alice Musilová.

Po měsíci se podvodníci ozvali s tím, že je potřeba uhradit daně za obchodování s kryptoměnou. Koncem května a počátkem června nešťastnice odeslala další částky v eurech, o nichž se domnívala, že dobře investuje.

Poté se do aplikace, v níž se registrovala, nedalo přihlásit a se stejným výsledkem dopadla i při snaze vstoupit na stránky obchodní společnosti. „Žena s hrůzou zjistila, že se stala obětí podvodníků, kteří jí připravili o více než tři a půl milionu korun,“ uvedla policistka.

Policie stále varuje

Policisté opakovaně varují amatérské investory před podobnými nabídkami. „Nenechte se zlákat vidinou vysokých výdělků a neposílejte peníze na neznámé účty. Stejně tak opakujeme, abyste nikomu byť pod záminkou pomoci s investicemi, nedovolili, aby vám do počítače, notebooku nebo mobilu nainstaloval jakoukoli aplikaci umožňující dálkový přístup. Také nevyplňujte do zaslaných odkazů své přístupové údaje k internetovému bankovnictví nebo platebním kartám- dáváte tím podvodníkovi klíč ke svému účtu,“ shrnula zásadní  rady mluvčí.

VIDEO: Nahrávka podvodníka, který tahá z lidí peníze

Video
Video se připravuje ...

Policie zveřejnila nahrávku podvodníka, který láká z lidí peníze. Policie České republiky