Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Šťastný konec pátrání: Policisté našli Kristýnu (12), která utekla z ústavu

Policisté našli Kristýnu (12), která utekla z ústavu.
Policisté našli Kristýnu (12), která utekla z ústavu.  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
14. července 2023
21:15
Autor: ČTK - 
14. července 2023
19:37

Chomutovští policisté v pátek pátrali po dvanáctileté dívce, která v odpoledních hodinách utekla z výchovného ústavu v Místě na Chomutovsku. Našli ji večer, je v pořádku. Policie pátrání vyhlásila v režimu Dítě v ohrožení, protože dívka u sebe neměla léky, které užívá, a mohla tak být v ohrožení života.

Informace o pohřešované dívce, která má bydliště v okrese Cheb, policie zveřejnila před 19:00. „Dívka byla nalezena a je v pořádku! Děkujeme veřejnosti za pomoc při pátrání a sdílení!“ uvedla policie na twitteru o necelé dvě hodiny později.

Systém Dítě v ohrožení je národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte. Každý rok pátrá česká policie přibližně po 1500 dětech, z toho zhruba 20 dětí je v tzv. ohrožení, tedy v bezprostředním ohrožení života nebo zdraví, uvedlo loni ministerstvo vnitra.

 

Video  Pražští policisté od května pátrají po mladíkovi, který několikrát vystřelil u výlezu z metra na Palmovce (14. květen 2023).  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání