Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Na Šumpersku hořely hospodářské budovy: Škoda jde do milionů!

Autor: VaB - 
3. července 2023
10:45

Škodu při požáru domu s přilehlými hospodářskými budovami, který od pondělního rána likvidují hasiči ve Štědrákově Lhotě na Šumpersku, vyčíslil vyšetřovatel přibližně na šest milionů korun. Požár je již pod kontrolou.

S ohněm, který zasáhl objekt v místní části obce Ruda nad Moravou, na místě bojovalo osm jednotek hasičů. Požár zasáhl budovu na samotě na hranici lesa v hůře přístupném terénu. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu, řekla dnes ČTK jejich mluvčí Lucie Balážová. Požár se obešel bez zranění. Příčinu požáru na místě zjišťuje vyšetřovatel.

Svědci ohlásili požár hasičům v 07:40, nyní je již pod kontrolou. Pro hasiče šlo o náročný zásah vzhledem k složitému terénu a přístupu cisteren k samotě u lesa. „Jde o budovu na samotě na hranici lesa v hůře přístupném terénu. Na místo operační důstojníci vyslali jednotky ze II. stupně požárního poplachu. Nyní hasí osm jednotek. Uvnitř objektu se nacházely tlakové láhve a agregát. V obci byla zřízena dvě čerpací stanoviště, vodu dopravujeme kyvadlově,“ doplnila mluvčí.

Video  Požár galvanovny ve Ždánicích na Hodonínsku  - HZS JMK
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání