Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Anetka (†18) zemřela na »úseku smrti«! Místo častých nehod vzalo už několik životů

Autor: jel - 
18. června 2023
13:21

Smutný příběh mladé motorkářky Anety P. (†18) zarmoutil celé Česko. Dívka zemřela při vážné dopravní nehodě na Chrudimsku pouhých pár dní po svých osmnáctých narozeninách. Na její pohřeb se sjeli motorkáři z celé republiky. Úsek, kde havarovala Anetka, je nebezpečný a k dopravním nehodám na něm dochází poměrně často. Od roku 2014 tam zemřelo už pět lidí.

K tragické nehodě došlo ve středu 31. května. Aneta jela na motorce ze školy domů, když nedaleko obce Chrast na Chrudimsku narazila zezadu do SUV. Podle policie nestihla dobrzdit a náraz ji odmrštil do protisměru, kde se střetla s dodávkou. Přivolaní záchranáři už jí pomoci nedokázali. 

Dívčin tatínek krátce po Anetčině smrti zveřejnil na sociální síti výzvu. Uvedl, že Aneta si přála patřit do motorkářské komunity a chtěl, aby na pohřbu slyšela naposledy zvuk motorů, který tak milovala. Na pohřeb se pak s mladou kolegyní přijeli rozloučit motorkáři z celého Česka.

Video  Pohřeb Anety P. ve Skutči. (9. června 2023)  - Blesk: Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

Úsek smrti

Místo, kde k nehodě došlo, je nebezpečné. Jenom měsíc před Anetkou tam havarovala osmadvacetiletá motorkářka, která se střetla s osobním autem. Nehodu naštěstí přežila, skončila v nemocnici.

Podle informací Deníku na zhruba kilometrovém úseku od roku 2014 zemřelo při čtyřech nehodách už pět lidí. V místě je nejvyšší povolená rychlost 90 kilometrů v hodině, tu ale prý málokdo dodržuje. „Je to tam přehledné a možná právě to řidiče svádí k tomu, aby šlápli na plyn. Dochází tam k častým nehodám, kdy milimetry a vteřiny rozhodují o životech,“ řekl Deníku starosta nedaleké Chrasti Vojtěch Krňanský. Sám se snaží prosadit změnu nejvyšší povolené rychlosti v tomto místě. 

MarekBadatel ( 19. června 2023 01:29 )

Motorka je nebezpečné jednostopé vozidlo, na něco takového bych v životě nesedl a to strach nemám/nebojím se a mám neježděno docela hodně. Prostě bych na to nevlezl. Je to příliš nebezpečné.

MarekBadatel ( 19. června 2023 01:25 )

Pokud má někdo poruchu na zadních brzdových světlech (o které prozatím nemusí vědět)
a prudce zabrzdí tak je velice těžké do něj zezadu nenapálit. Proto se má udržovat ten odstup, protože stát se může cokoliv.

MarekBadatel ( 19. června 2023 01:23 )

Jednou jsem jel v autě za autem kterému nefungovalo třetí brzdové světlo ani brzdová světla. Prostě brzdilo docela prudce ale zadní světla svítila pořád stejně. Měl jsem opravdu co dělat abych do něj zezadu nenapálil. Takže asi tak. Pokud jste přímo nebyli účastníky nehody, neohodnoťte to. Nevíte co se všechno a jak tam muselo nebo nemuselo být.

MarekBadatel ( 19. června 2023 01:20 )

Úsek smrti? Časté nehody? Najel bych tam s těžkou technikou, všechno vykopat a rozbít, nechal bych jim tam polňačku po které by museli jet tak max. 20 km/hod. To by je naučilo jezdit opatrně.

kapr ( 18. června 2023 22:44 )

Zkus tobě neznámý Google kdo má autoškolu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání