Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Laviny v Norsku zabily 4 lidi, včetně turisty: Smetly do moře dům a 140 koz

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje)
Autor: ČTK - 
31. března 2023
21:49

Čtyři lidé, z toho nejméně jeden zahraniční turista, zahynuli ve dvou lavinách na vzdáleném severu Norska. Informovala o tom podle agentury AFP místní policie.

Pětičlennou skupinu zahraničních turistů zasáhla lavina u hory Kavringtinden v jedné z nejsevernějších oblastí skandinávské země. Jeden z turistů zemřel, oznámil na tiskové konferenci Morten Pettersen z policie v Tromsu. Další dva členové skupiny byli podle něj zraněni.

Policie pracuje na identifikaci mrtvého turisty. Starosta nedalekého Lyngenu AFP řekl, že skupina přijela z Itálie, ale národnost turisty je neznámá.

Další dva lidé podle Pettersena zahynuli o něco později, když jiná lavina smetla dům a stodolu do moře na ostrově Reinöya. Ve stodole bylo v době neštěstí 140 koz.

Večer policie oznámila, že jiná lavina v severním regionu Nordreisa zabila čtvrtého člověka. „Tento člověk patřil ke skupině zahraničních turistů. Jiný člen skupiny ho lokalizoval a přivolal záchranné služby,“ uvedla policie, aniž by upřesnila národnost oběti.

Video  Pád laviny v indickém horském středisku Gulmarg na západě Himaláje.  - reprofoto Twitter
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání