Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

U Písku se málem srazily protijedoucí vlaky: Zastavily jen pár metrů od sebe!

Autor: ČTK - 
28. března 2023
20:11

U Vlastce na Písecku se v úterý odpoledne téměř srazily protijedoucí vlaky. Zastavily jen 52 metrů od sebe, nikdo nebyl zraněn. Kvůli vyšetřování je omezený provoz na trati mezi Pískem a Táborem. Spěšný vlak minul návěstidlo zakazující jízdu. ČTK to řekli jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová a mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle odhadu na webu Českých drah bude provoz zastaven zhruba do 20:30.

Podle Drážní inspekce spěšný vlak jedoucí z Milevska do Strakonic v 15:55 nedovoleně odjel z železniční stanice Vlastec na Písecku, minul návěstidlo zakazující jeho jízdu, poškodil výhybku a vjel na trať, po které jel v opačném směru spěšný vlak. „Dle informací z šetření Drážní inspekce na místě mimořádné události zastavili strojvedoucí vlakové soupravy ve vzdálenosti 51,9 metru od sebe,“ uvedl Drápal.

Kvůli situaci se automaticky spustily i závory na okolních železničních přejezdech. Proto byl také omezený provoz na vozovce 138 z Písku do Zvíkovského Podhradí. „Zatím není jasné, zda událost způsobila technická závada, nebo se jednalo o lidské selhání. Přesnější příčina vzejde až z probíhajícího vyšetřování,“ uvedla policejní mluvčí odpoledne.

Podle vyjádření Českých drah na twitteru oba strojvedoucí vlaky zastavili. „Nikomu se nic nestalo, všichni cestující jsou v pořádku,“ uvedly ČD. Provoz na trati je zastaven a událost se vyšetřuje. Vlaky jsou nahrazeny náhradními autobusy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání