Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nákladní vůz sjel na Příbramsku z mostu do Vltavy: Tělo řidiče zůstalo zaklíněné šest metrů pod hladinou!

Aktualizováno -
27. března 2023
18:47
Autor: ČTK - 
27. března 2023
10:48

Řidič nákladního auta sjel v pondělí po nárazu do svodidel na mostě u obce Svatý Jan na Příbramsku do Slapské přehrady. Na místě zemřel, nikdo jiný podle policie v autě nebyl. Havarované vozidlo vyprostilo z vody auto soukromé odtahové firmy. Na místě byl připraven i vyprošťovací tank hasičského záchranného sboru, řekl po 18:00 mluvčí hasičů Jan Sýkora. Havárie se stala dnes kolem 9:15. Řidič uvízl v kabině potopeného auta a zahynul.

K mostu přes Vltavu nedaleko obce Hřiměždice vyjelo několik jednotek hasičů, záchranáři a policisté. Z Prahy vystartoval i vrtulník Letecké služby Policie s hasiči na palubě. 

„Máme to hlášené kolem 9:15, na místě jsou hasiči a potápěči, řidič nákladního auta zatím z neznámé příčiny naboural do svodidel, prorazil je a spadl z mostu do Vltavy,“ řekl policejní mluvčí Pavel Truxa.

Video  Vytažený nákladní vůz, který sjel z mostu do slapské přehrady  - Blesk David Malík
Video se připravuje ...

Policisté dodali, že řidič zemřel. „Řidič je bez známek života, nikdo další v autě nebyl, auto je zhruba v šesti metrech, řešíme, jak ho dostat ven," dodal Truxa. Velitel hasičů novinářům na místě nehody sdělil, že musel být na vytažený kamionu z vody povolán vyprošťovací tank záchranného útvaru. Z důvodu statiky mostu nemohou nákladní automobil vytáhnout pomocí jeřábů. 

Pojišťovna požadovala, aby auto z vody vytáhlo auto jejich firmy. Pokud by se to nepovedlo, byli hasiči připraveni použít speciální vyprošťovací tank ze Zbiroha, řekl Sýkora. S vyprošťováním pomáhali i potápěči. Kolem 18:00 se podařilo vozidlo dostat na břeh, podle mluvčího hasičů se ještě musí vytáhnout na silnici.

S havárií se do vody podle Sýkory dostaly i provozní kapaliny. „S vodohospodáři jsme domluveni, že po vyproštění auta začnou odpouštět vodu, tím se vytvoří větší proud a kapaliny zachytíme v norných stěnách,“ doplnil Sýkora.

Řidič podle policie zatím z neznámé příčiny přejel do protisměru a naboural do svodidel, prorazil je a spadl z mostu do přehrady. „Jednalo se 57letého muže, byla nařízena soudní pitva,“ řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Silnice I/18 bude podle ní pro řidiče uzavřena zřejmě do úterního dopoledne. „Pro řidiče jsou stanovené objízdné trasy,“ řekla Suchánková. Podle informací z místa začala k večeru oprava poškozených svodidel.

Zdeněk Kopečný ( 30. března 2023 16:26 )

Píše se, že narazil do svodidel, ale ta tam nebyla. Řidič najel přímo do zábradlí, kolem něhož vede chodník. Třeba mohl mít i nějaký problém a takto ho řešil... To ukáže vyšetřování nehody, jinak jsou to jen spekulace.

Jiří Zvěřina ( 28. března 2023 01:05 )

Spíše to tipuji na zdravotní indispozici řidiče...

bullshit ( 27. března 2023 16:47 )

Ta díra v zábradlí je docela úzká. Možná se mu udělalo blbě. Dost často i potkávám řidiče velkých aut co píší SMS nebo něco hledají na mobilu za jízdy. Mnohdy se stačí jen ohlédnout v kabině a ruka zatočí sama. Takto bourají hlavně ženské když se točí za dítětem. Ta hloubka je docela veliká, nevypadá to na první pohled tak. Chudák řidič...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání