Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pátrání po Šimonovi (17) z Přelouče pokračuje: Jeho bundu našli na mostě přes Labe!

Video se připravuje ...
Autor: pma - 
3. března 2023
11:55

Od pondělí pátrají pardubičtí kriminalisté po sedmnáctiletém Šimonu Hlaváčkovi z Přelouče. Poslední místo, které chlapec osudný den večer navštívil, byl zřejmě jeden z tamních barů. Po několika dnech pátrání přišel posun. Pátrači našli na mostě přes Labe Šimonovu bundu.

Jsou to již čtyři dny, co příbuzní naposledy viděli sedmnáctiletého Šimona. Chlapec pondělní večer trávil v přeloučském baru v Pražské ulici. Hubeného, na krátko střiženého mladíka s hnědými vlasy tam ještě po jedenácté hodině večer viděli svědci, pak ale jeho stopa mizí.

„Během posledních dní a hodin se nás sešly desítky, stovky. Pátrali jsme společně s psovody, policií, kriminální policií, hasiči i se soukromými lokalizačními týmy a dobrovolníky. Létáme taky s drony, jsou zapojeny už i lodě a čluny,“ napsal na sociální síť bratr zmizelého mladíka Lukáš.

Čtyři dny pátrání mnoho odpovědí nepřinesly. Nikdo Šimona, který na sobě měl v době zmizení červené zimní kotníkové boty, černé tepláky a černou bundu s bílým kruhovým logem na zádech, od pondělí neviděl.

K malému posunu došlo ve čtvrtek, kdy pátrací tým našel Šimonovu bundu na mostě, kterému obyvatelé Přelouče říkají Plyňák. „Budeme odsud procházet další lokality až do Týnce nad Labem,“ doplnil Lukáš.

V pátek se do řeky vydá sedm potápěčů, kteří budou tok a jeho okolí společně s rodinou a dobrovolníky prohledávat. „Nikde venku v okolí se nenachází, to je prozkoumané. Takže v nejlepším případě je někde zašitý a objeví se, v druhém případě už nám zbývá jen prozkoumávat Labe a okolní vody,“ sdělil své obavy Šimonův bratr.

Pomoct v pátrání by mohly i kamerové záznamy, které kriminalistům poskytnou lepší orientaci v tom, v jaký čas se kde Šimon pohyboval. Rodina stále doufá, že se chlapec přece jen někde objeví.

Lidé příbuzným na sociálních sítích posílají mnoho sil a věří, že vše dobře dopadne. „Lukáši, držte se všichni, myslíme na vás. Hodně sil a naděje!“ napsala pod příspěvek bratra zmizelého paní Andrea. „Přeji pevné nervy, chlapec se určitě najde,“ doplnila přání všech Jana.

Video  Kde jsou? Co se stalo s Míšou Muzikářovou? Detaily smutného zmizení dívky  - pdc, icp, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

nika70 ( 3. března 2023 17:05 )

Potápěči taky dlouho nemohli nic najít, byl zaseknutý pod větvemi.

nika70 ( 3. března 2023 17:03 )

To je jak když se hledal v Brně Tomáš Pospíšil
Je to jak přes kopírák. Zahrádkářské kolonie, oblečení u řeky. Snad to se Šimonem dopadne líp.

ahojky ( 3. března 2023 15:34 )

To nevypadá dobře

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání