Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Milionář fingoval únos a vlastní smrt: Donutili ho k tomu agenti FBI

Autor: rc, inf - 
17. února 2023
17:52

Milionář Ninus Malan v listopadu roku 2018 zažil nejhorší chvíle v životě. Poklidně spal, když do jeho domu vtrhli agenti FBI, kteří mu sdělili, že mu někdo usiluje o život. Malan se proto rozhodl, že přistoupí na jejich návrh a bude fingovat svůj únos a vlastní smrt! Zatímco byl se svou přítelkyní ukrytý na bezpečném místě, policistům se podařilo dopadnout trojici kompliců, kteří plánovali Malana sprovodit ze světa. 

„Stále mám noční můry,“ uvedl pro americký deník New York Post Ninus Malan s tím, že všechno začalo 14. listopadu 2018. Tehdy spal se svou přítelkyni v posteli, když se ozval zvonek u dveří.

Za dveřmi stálo sedm agentů FBI. „Byl jsem naprosto zděšený. Nikdy v životě jsem nepotkal agenta FBI. Zeptal jsem se, co se děje. Jeden z nich mi řekl: Váš život je v ohrožení. Musíte jít s námi,“ vypráví Malan.

Dnes jednačtyřicetiletý podnikatel uvedl, že se ho zeptali, zdali nemá podezření, kdo by mu mohl usilovat o život. Napadl ho jen jeho bývalý obchodní partner Salam Razuki, s nímž měl nějaké právní rozepře.  

Falešné místo činu

Agenti přišli s tím, že je potřeba, aby fingoval únos a smrt. „Zhruba po třech minutách přemítání jsem na to kývl,“ říká Malan s tím, že v jeho vlastním domě vytvořili místo činu. Malana přivázali páskou na koberce k židli, dali mu roubík a nalíčili ho tak, aby vypadal, že je zbitý a od krve.

„Jeden z požadavků (od lidí, kteří mu chtěli ublížit, pozn. red.) byl, abych byl střelen do obličeje. Takže mi polili obličej falešnou krví. Roztrhli mi košili a převrátili židli,“ popisuje scénu.

Následně jemu i jeho přítelkyni sebrali veškerá elektronická zařízení, zakázali jim kontaktovat své blízké a převezli je na bezpečné místo. Zatímco si Malan s partnerkou zvykali na nenadálou situaci, v níž se ocitli, policisté vyšetřovali, kdo by si mohl přát smrt podnikatele.

Nájemný vrah 

Stopy je nakonec zavedly ke třem lidem – Sylvii Gonzalezové, Elzabeth Juarezové a Salamu Razukimu. Razuki byl šéfem Gonzalové a Juarezové. Malan prý netuší, proč zrovna tyto dvě ženy ho chtěly vidět mrtvého. „Zřejmě chtěly ohromit svého šéfa,“ uvažuje. Razuki prý byl naštvaný, že na něj podal Malan stížnost, a tak si najal nájemného vraha. Měl Malana unést do Mexika a tam ho popravit, aby už nadále mezi nimi nepokračovaly soudní spory.

„Chtěl bych, abys ho vzal do Tijuany a zmizel. Prostě ho tam nech. Stojí mě moc peněz,“ řekl údajně Razuki nájemnému vrahovi na jedné z jejich schůzek. Nicméně měl smůlu. Nájemný vrah, jehož si najal, pracoval jako informátor FBI.

Policisté nakonec trojici kompliců zatkli a 10. února 2023 si vyslechli verdikt soudu. Razuki a Gonzalezová dostali 84 měsíců a Juarezová 46 měsíců ve vězení.

Video  Pražští policisté během několika minut dopadli muže, který se vloupal do zaparkovaného vozidla, aby ukradl mobilní telefon.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání