Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poplach na letišti v Karlových Varech: Hořelo v odletové hale

Autor: VaB, ČTK - 
29. ledna 2023
09:44

Na mezinárodním letišti v Karlových Varech v noci hořelo. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů, požár se šířil po plášti budovy v odletové hale. Žádný cestující naštěstí tou dobou na letišti nebyl. 

Podle hasičů Karlovarského kraje začalo v odletové hale hořet v noci ze soboty na neděli, asi ve tři hodiny ráno. Ještě před jejich příjezdem se požár snažila uhasit hlídka policistů, ale marně. 

„Hasiči na místě zjistili, že se jedná o požár izolace v plášti budovy, oheň prohoříval z venku objektu i zevnitř haly, která byla celá zakouřená. Na hašení použili hasiči speciální zařízení Cobra, zároveň začali odvětrávat zakouřenou halu,“ popsali hasiči. 

Požár se šířil pod plechovým pláštěm budovy, museli proto část střechy rozebrat jak z venku, tak i zevnitř. „V průběhu zásahu si operační středisko hasičů vyžádalo informaci od letištního dispečinku o plánovaných letech, v noci ani v nedělních ranních hodinách žádný přílet ani odlet z karlovarského letiště v plánu nebyl, v objektu letiště tak v době požáru nebyli žádní cestující,“ doplnili hasiči. 

Od začátku byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu a na místě zasahovalo šest jednotek hasičů. Jako pravděpodobnou příčinu uvedli technickou závadu na elektroinstalaci, výše škody je prozatím v šetření. 

Video  Úklid sněhu na Letišti Václava Havla v Praze  - Mall.tv
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání