Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nevydařený Štědrý večer: Od prskavky vzplál vánoční stromek, dvojice skončila ve špitálu

Autor: rv - 
25. prosince 2022
11:57

Stačilo nechat zapálenou prskavku bez dozoru na vánočním stromku a neštěstí bylo na světě. Oblíbená drobná zábavní pyrotechnika je nejspíše za štědrovečerním požárem bytu v Karlových Varech. Dva lidé se nadýchali kouře a skončili v nemocnici.

Hořet začalo ve čtvrtém patře bytového domu krátce před šestou hodinou večer. Vzplál vánoční stromek a oheň se rychle rozšířil na zařízení obývacího pokoje. Na místo tak vyjeli hasiči.

„Požár jsme zlikvidovali, předali kolegům ze záchranné služby dvě osoby, které se nadýchaly zplodin, a provedli jsme odvětrání prostor,“ popsali zásah hasiči.

Záchranáři oba nadýchané, muže (35) a ženu (39), na místě ošetřili. „Muž utrpěl i drobné popáleniny 1. stupně. Oba byli převezeni na emergency karlovarské nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranářů Radek Hes.

Od požáru bylo evakuováno celkem pět osob. Hořet začalo podle hasičů nejspíše od zapálené prskavky ponechané bez dozoru na vánočním stromku. Škoda se teprve vyčísluje.

VIDEO: Jak rychle hoří vánoční stromek.

ivana kollerova ( 27. prosince 2022 13:19 )

co to je za cestinu??? Oba byli převezeni na emergency karlovarské nemocnice,“

Vanility ( 25. prosince 2022 13:40 )

Tak zapálit cokoliv na stromku a odejít od toho, je dost telecí nápad, to si o průšvih vysloveně říká. Nenechávám bez dohledu ani adventní věnec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání