Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Požár pár hodin před Štědrým dnem: V Lubojatech se popálily dvě ženy!

Autor: kaj - 
23. prosince 2022
17:12

Devět set tisíc. Taková je škoda po pátečním, předštědrovečerním požáru rodinného dvojdomku v Lubojatech, místní části Bílovce. Při ohnivé události se zranily dvě ženy: jednu z nich plameny sežehly při pokusu o hašení.

Šest hasičských týmů vyráželo k domu krátce poté, co se oheň snažila zarazit svépomocí paní domácí. Úspěšná ale nebyla. „Při pokusu o uhašení požáru se žena popálila a nadýchala se kouře,“ potvrdil hasič Lukáš Popp.

Zraněné zasahující muži poskytli kyslík a zajistili jí, stejně jako druhé ženě, která se nadýchala dusivými zplodinami, tepelný komfort ve svých zásahových vozidlech. To už byla na cestě záchranka, která obě nešťastnice přepravila do nemocnic.

„Jednu transportoval do fakultní nemocnice vrtulník a druhou vezla sanitka do nemocnice v nedalekém Bílovci,“ řekl Popp. Hasiči v dýchací technice oheň likvidovali třemi vodními proudy. Ohniska požáru při tom vyhledávali termokamerami.

Jelikož se požár z domu rozšířil i na půdní prostory a střešní konstrukci, museli na některých místech hasiči odkrýt také střešní krytinu. Zásah hasičům komplikoval navíc tající sníh, vítr a venkovní nízká teplota vzduchu.

Zásah byl o to obtížnější, že byl celý dům zahalen do kouřové clony. „Požár napáchal škody za 900 tisíc,“ bilancoval zásah hasič. S tím, že se zdařilo ochránit před požárem druhou polovinu domu.

Během zásahu na zahradu vynesli též dvě propan butanové láhve, které chladili zbylým, neroztátým sněhem.

Video  Při požáru v Lubojatech se zranily dvě ženy, na místě přistával vrtulník.  - Hasiči Ostrava
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání