Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rodina s dětmi přišla před Vánoci o všechno při ničivém požáru: Obec vyhlásila materiální sbírku

Autor: rix, ČTK - 
18. prosince 2022
11:23

Obrovské drama prožila v sobotu v noci rodina se dvěma dětmi z obce Choryně na Vsetínsku. Jejich dům zasáhl ničivý požár. Tátovi, mámě, dvěma dětem a babičce se na poslední chvíli povedlo z ohnivého pekla uniknout. Přišli ale úplně o vše. Obec pro ně teď uspořádala sbírku. 

Hořící střechy si krátce po půlnoci všimla manželka majitele rodinného domu. „Vzburcovala ostatní členy rodiny v počtu dva dospělí a jedno dítě a společně opustili dům. Ještě předtím stačili vypnout přívod elektřiny,“ uvedl mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Na místo postupně dorazilo několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. „I přes značné úsilí se nám podařilo požár dostat pod kontrolu až před šestou hodinou ranní,“ řekl Žemlička. V domě lehlo popelem vše, co nešťastná rodina potřebovala k životu. 

Pomoci se rozhodla obec. „Obec Choryně vyhlašuje materiálovou pomoc rodině po ničivém požáru rodinného domu,“ ohlásila na webu. Jak uvedla starostka obce Andrea Strnadová, Choryně shání především oblečení pro děti. Punčocháče, spodní prádlo nebo boty velikostí 29, 30, 31.

Pro rodinu shání obec také hygienické potřeby jako šampon, kondicionér, sprchový gel, zubní pasty a kartáčky, sudocrem, deodoranty, mýdlo nebo pánské holení. Veškerou materiální pomoc mají lidé nosit do místního Kulturního domu obce Choryně. Finační sbírka bude podle Strnadové následovat.

Na místo požáru dorazil po neštěstí také psycholog hasičů. „Psychologická pomoc je poskytována majiteli i jeho přítelkyni,“ uvedl Žemlička, podle kterého majitel rodinného domu letos dokončil obnovu střešního pláště. Celková škoda po požáru se vyšplhala na jeden a půl milionu korun. 

Video  Při požáru domu s pečovatelskou službou na Semilsku zemřel jeden člověk  - Twitter/HZS Libereckého kraje
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání