Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Při požáru statku v Oráčově zemřela žena: Bez cizího zavinění, uvedla policie

Aktualizováno -
23. prosince 2022
09:56
Autor: ČTK - 
17. prosince 2022
09:35

Hasiči o víkendu zasahovali u požáru bývalého statku v Oráčově na Rakovnicku. Z hořícího bytu vynesli dvaačtyřicetiletou ženu bez známek života, záchranářům se ji už nepodařilo oživit. Policie se případem zabývala pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti. To se však nepotvrdilo. Příčinou vzniku ohně byla neodborná manipulace s tuhými palivy, řekla ČTK středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Plameny podle hasičů napáchaly škodu za milion korun, příčinu vyšetřovatelé zjišťují.

Událost byla hlášena minulý pátek v 18:30. Vzhledem k rozsahu požáru hasiči vyhlásili druhý poplachový stupeň ze čtyř možných. „Měli jsme informace z tísňové linky, že by uvnitř mohl někdo bydlet. Krátce po příjezdu hasiči našli osobu a vynesli ji ven. Přes veškerou snahu zdravotnické záchranné služby u ní byl konstatován exitus,“ řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Tomáš Bakalář.

Podle Suchánkové byla žena v bezvědomí, zdravotníkům se u ní přes veškerou snahu nepodařilo obnovit životní funkce. Policie pak případ začala vyšetřovat jako podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti. Příčinu smrti určila soudní pitva. „Udusila se oxidem uhelnatým," uvedla Suchánková.

Vyšetřování případu ještě pokračuje, ale podle policie není pravděpodobné, že by se na smrti podílel jiný člověk. Předběžná škoda byla vyčíslena na jeden milion korun na stavební konstrukci a vybavení bytové jednotky.

Hasiči dostali požár pod kontrolu před půlnocí. Padající stropy a vyvalená přední stěna včetně štítu je donutily opustit vnitřek domu a zasahovat jen zvenčí. Ještě následujícího dne ráno dohašovali skrytá ohniska. Teprve pak mohli vyšetřovatelé zjišťovat, proč v bytě začalo hořet a co bylo příčinou. Podle Suchánkové jim pomáhal i pes vycvičený na vyhledávání urychlovačů hoření.

„Předběžná škoda byla vyčíslena na jeden milion korun na stavební konstrukci a vybavení bytové jednotky, která byla v areálu bývalého statku. Hasebním zásahem se podařilo uchránit hodnoty ve stejné výši,“ dodal Bakalář.

Video  Při požáru domu s pečovatelskou službou na Semilsku zemřel jeden člověk  - Twitter/HZS Libereckého kraje
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání