Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Další nechutný útok na LGBTQ+ komunitu: Slovenskou kapelu napadli kvůli duhové vlajce přímo na pódiu!

Autor: pma, inf - 
13. prosince 2022
11:06

Okamžiky hrůzy si o víkendu prožili členové slovenské kapely Berlin Manson. V sobotu vystupovali ve městě Skalica v klubu Orlovna. Hudební produkci tam ale přerušila skupina útočníků, kteří kvůli vyvěšené duhové vlajce napadli umělce přímo na pódiu. Zpěvákovi Adamovi Dragunovi násilníci zlomili čelist, dalšímu hudebníkovi vytrhli náušnici z ucha.

Slovenskem otřásá další případ nepochopitelné agrese směrem k LGBTQ+ komunitě. O víkendu se ve městě Skalica nedaleko českých hranic uskutečnil koncert skupiny Slobodná Európa. V klubu Orlovna s nimi hrála i kapela Berlin Manson, která si před začátkem vystoupení vyvěsila u pódia duhovou vlajku. Ta patří k jedněm z LGBTQ+ symbolů. To, že členové kapely vlajku vyvěsili, naštvalo skupinku netolerantních návštěvníků.

Zvažuje se i trestní oznámení

Naštvaní návštěvníci tak surově napadli umělce přímo na podiu. „Útočníci pak vtrhli na pódium a napadli členy kapely. Zpěvákovi Adamu Dragunovi zlomili čelist a dalšímu muzikantovi vytrhli náušnici z ucha,“ uvedl slovenský Denník N.

Video  Mateřské objetí Čaputové mu dalo sílu: Majitel bratislavského baru o teroru, který si vyžádal 2 životy  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

I přes velkou bolest Dragun koncert nakonec odzpíval. Ihned po vystoupení se vydal na pohotovost, kde mu lékaři diagnostikovali zlomenou čelist. Vedení klubu Orlovna se za incident omluvilo a uvedlo, že vzniklou situaci řeší. Zvažuje se dokonce i trestní oznámení. Pořádající kapela Slobodná Európa si nenechala útok na jejich koncertě líbit a rozhodla se incident razantně řešit.

Nechoďte na naše koncerty, vyzvala kapela 

„Je nám velmi líto chlapců z Berlin Manson. Přejeme všechno dobré a brzké uzdravení. Zároveň bychom rádi vzkázali všem náckům, kteří stále nepochopili, že naše skupina patří na opačnou stranu barikády, aby na naše koncerty nechodili. Nejste u nás vítáni,“ napsala skupina na sociálních sítích.

Nejedná se bohužel o ojedinělý případ napadení kvůli LGBTQ+ symbolům. Před dvěma měsíci došlo před bratislavským klubem Tepláreň k hrozivé události. Devatenáctiletý střelec tam o život připravil  Juraje (†27), Matúše (†23)  a postřelil i osmadvacetiletou Radku T., která útok přežila. Po činu vrah spáchal sebevraždu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání