Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Záhadné zmizení slovenského policisty: Vzal peníze z pokut a utekl?

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: profimedia)
Autor: pma, inf - 
11. prosince 2022
19:34

V Banské Bystrici zmizel dopravní policista. Spolu s ním ale orgán postrádá i více než sto tisíc eur, tedy téměř dva a půl milionu korun, které vybral na pokutách. O muži nemá zprávy ani jeho rodina a telefon má vypnutý. Případem se zaobírá i inspekce ministerstva vnitra.

Od minulého týdne pátrá policie v Banské Bystrici po svém kolegovi z dopravního inspektorátu. Vždy po směně policista předával svému nadřízenému peníze utržené na pokutách nezodpovědných řidičů.

Na poslední směně dopravního policisty k tomu však nedošlo a strážce zákona beze stopy zmizel i se štědrou sumou ve výši téměř dvou a půl milionů korun. Žádné informace o muži nemají ani jeho příbuzní a telefon má vypnutý.

Případu zmizelého policisty se aktuálně věnuje nejen jeho nadřízený. „Vedení banskobystrické policie už zpracovává návrh na policistovo propuštění,“ uvedla pro slovenskou televizi TV JOJ mluvčí Mária Faltániová. K tomuto kroku došlo vedení policie v Banské Bystrici bezprostředně poté, co muž s penězi zmizel.

Zmizení dopravního policisty řeší i inspekce ministerstva vnitra. „Vyšetřování je v počáteční fázi a poskytování informací by mohlo narušit další průběh,“ řekla pro televizi mluvčí ministerstva vnitra Zuzana Eliášová. 

Co se tak s mužem stalo, není jasné. Rodina i blízcí doufají, že se policista brzy ukáže.

Video  Jak zloděj Procházka ukradl půl miliardy korun a uprchl s nimi za hranice  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání