Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Česku se pohřešuje více než 20 dětí: Některé zmizely už před lety!

Autor: jel - 
13. listopadu 2022
11:54

V České republice je ročně nahlášeno zmizení několika set dětí. Většinu se naštěstí podaří zakrátko vypátrat, některé se však nepodaří najít ani po letech. Například v roce 2020 bylo nahlášeno 222 pohřešovaných dětí do patnácti let. Z nich se 215 našlo. V současné době je ale v databázi více než dvacítka nezletilých, kteří skončili bůhvíkde. Některé děti zmizely nedávno, jiné jsou v systému už roky a stále po nich není ani vidu ani slechu.

Mezi nejznámější dlouhodobě pohřešované děti, které jsou stále v databázi, patří Nikolas Zedníček. Tomu bude letos čtrnáct let a v roce 2015 se nevrátil z dovolenky do Klokánku. Policisté se domnívají, že chlapec pobývá se svou matkou v zahraničí. Už tři roky jsou také pohřešované dvě sestry z Prahy. Barbora a Kristina Burdovy. 

Smutný je případ pohřešované Valérie Kvasničkové. Ta je v databázi pohřešovaných od srpna 2018, nicméně prokazatelně byla naposledy viděna v říjnu 2017. O Valérii a její tři sourozence se měla starat babička Soňa, ta však chtěla děti do péče jenom kvůli penězům, nestarala se o ně a prokazatelně je týrala. Co se s malou Valérii stalo, není dodnes jasné. 

Od ledna se hledá teprve čtyřletá Erin Kruhová.

Další děti zmizely teprve v nedávné době. V říjnu zmizela patnáctiletá Klaudie Bačová z Karviné a krátce nato bylo vyhlášeno pátrání i po třináctileté Kristýně Ferkové, taktéž z Karviné. 

Někteří malí pohřešovaní pak v databázi ani nemají vloženou fotografii a není uveden ani jejich podrobný popis. 

Na všechny v současné době pohřešované děti, které jsou v databázi uvedené i s fotografií, se můžete podívat v naší galerii. Tam najdete také dlouhodobě pohřešované, kteří už se hledají tak dlouho, že již nejsou v databázi, zmizeli však ještě jako děti.

Video  Jak pomoci při pohřešování dětí?  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání