Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Největší halloweenské tragédie: Vyvražděná rodina, kyanid ve sladkostech i prokletí rodu Kennedyů!

  • Autor: pma,ČTK - 
    31. 10. 2022
    16:52

    Na 31. října každoročně připadá Halloween, který se slaví v předvečer svátku Všech svatých, západní varianty českých Dušiček. Během Halloweenu se lidé převlékají do strašidelných kostýmů a děti chodí koledovat, aby získaly nějaké sladkosti. V minulosti došlo na Halloween ovšem mimo oslav i k děsivým a drastickým událostem, jako jsou záhadná zmizení či vraždy. Podívejte se na přehled tragédií, které se odehrály právě na Halloween.

  • 1.Cukrář – Chlapce zabilo otrávené cukroví (1974)

     

    Na Halloween roku 1974 šel v americkém městě Deer Park koledovat i osmiletý Timothy O'Bryan v doprovodu své pětileté sestry Elizabeth. Oběma sourozencům se podařilo získat mnoho cukrovinek, které si společně ještě toho večera přinesli domů. Tam jim výslužku dal i jejich otec Ronald O'Bryan.

    Jenže po pár minutách, co se malý chlapec pustil do ochutnávky sladkostí, značně se Timothymu přitížilo. Jedna ze sladkostí byla, jak se později ukázalo, napuštěna kyanidem. Po konzumaci otrávených bonbónů chlapec zemřel ještě toho večera.

    Policie později došla k šokujícímu zjištění. Malého Timothyho otrávil jeho vlastní otec, který chtěl po smrti syna získat tučnou pojistku ve výši 60 tisíc dolarů! Za vraždu vlastního dítěte Ronald O'Bryan vyfasoval trest smrti, který byl proveden 31. března 1984. Odsouzenec si za hrůzný čin vysloužil přezdívku Cukrář.

    Otec zabil svého syna kyanidem kvůli pojistce. Otec zabil svého syna kyanidem kvůli pojistce. | Youtube.com/Criminal Connections

  • 2.Masakr rodiny Liske – Halloweenský žertík se zvrhl v tragédii (2010)

     

    Když se na Halloween vrátil šestnáctiletý Devon Griffin do domu své rodiny v Ohiu, byl překvapen tím, jaký je v domě klid a ticho. O chvíli později našel něco, na co bude zřejmě vzpomínat až po zbytek života.

    Doma totiž nalezl tělo svého bratra Dereka, matky Susan Liskeové a nevlastního otce Williama Liskea. Prvních pár chvil si Devon myslel, že se jen jedná o hodně nepovedený hallowenský žertík. Když ale zjistil, že jeho rodina je po smrti, okamžitě zavolal v panice své tetě, která zalarmovala policii a záchranáře.

    Pachatelem krvavého masakru byl shledán čtyřiadvacetiletý William Liske junior, syn Devonova zavražděného nevlastního otce. Později se ukázalo, že vrah trpěl schizofrenií a dalšími duševními poruchami. Navíc už v minulosti měl junior napadnout rodinu svého otce a několikrát měl i příbuzné okrást. „Byl to skutečný hororový příběh odehrávající se na Halloween,“ sdělil v minulosti k případu reportér Dick Berry.

    Za brutální trojnásobnou vraždu dostal vrah tři doživotní tresty bez možnosti podmíněného propuštění. V roce 2015 spáchal odsouzenec ve vězení sebevraždu.

    Za vyvraždění rodiny byl odsouzen William Liske junior. Za vyvraždění rodiny byl odsouzen William Liske junior. | Youtube.com/Coffeehouse Crime

  • 3.Krvavá vražda Meredith Kercher (†21) – Zabila ji kamarádka? (2007)

     

    Čtyřiadvacetiletá Američanka Amanda Knoxová se v září roku 2007 přistěhovala jako zahraniční studentka do italské Perugie. Tam sdílela byt společně s Britkou Meredith Kercherovou, která se zakrátko stala její dobrou kamarádkou. Jenže o pár týdnů později přátelství skončilo Meredithinou smrtí.

    Studentka byla ve sdíleném bytě nalezena ubodaná a znásilněná jen den po Halloweenu. Z vraždy byla později obviněna právě její spolubydlící Amanda Knoxová společně s partnerem Rudy Guedem původem z Pobřeží slonoviny. Knoxovou soud poslal do vězení, po dvou letech ji sice obvinění zprostil, v roce 2014 ale Američanka mířila do vězení znovu. Definitivní očištění Amandy Knoxové přišlo až v roce 2015.

    Rudy Guede byl propuštěn na podmínku v listopadu 2021 po třinácti letech, která strávil ve vězení. „Já jsem jí smrtelná zranění nezpůsobil. Já jsem se ji snažil zachránit, ne zabít,“ trval na své nevině v minulosti Rudy.

    Za vraždou Meredith Kercherové (†21) stála její kamarádka Amanda Knoxová? Za vraždou Meredith Kercherové (†21) stála její kamarádka Amanda Knoxová? | Profimedia, Facebook

  • 4.Vražda Marthy Moxleyové (†15) – Další děsivé prokletí rodiny Kennedyů? (1975)

     

    Den před Halloweenem roku 1975 se vydala teprve patnáctiletá Martha Moxleyová k rodině Skakelových naproti přes ulici. Tam mládež předem slavila Halloween, který se ovšem hrozivě zvrhl.

    Na party se Marthě zalíbil stejně starý Michael Skakel, synovec Ethel Skakel Kennedyové, vdovy po americkém senátorovi Robertu F. Kennedym (†42). Ten byl ministrem spravedlnosti ve vládě svého bratra Johna Kennedyho a později prezidentským kandidátem, zastřeleným během předvolební kampaně v roce 1968.

    Martha byla přáteli viděna naposledy kolem půl desáté večer, když z domu odešla v doprovodu Michaela. O den později byla dívka nalezena na zahradě jejího domu, bohužel už bez známek života. Teenagerka byla umlácená golfovou holí a svléknuta i ze spodního prádla, ale k sexuálnímu zneužití oné noci dle lékařů zřejmě nedošlo.

    Michael Skakel se stal ihned po nálezu Marthina těla hlavním podezřelým. Kvůli zdlouhavému procesu byl vrah odsouzen až v roce 2002, a to k dvaceti rokům odnětí svobody. Tehdy proslul slavným citátem: „Mně vražda projde. Jsem přece Kennedy.“

    Vrah se na svobodu dostal v roce 2013, kdy byl propuštěn na kauci. Podle soudu byl Michael špatně hájen a nebyli údajně vyslechnuti všichni svědci, takže by se měl uskutečnit nový soud. Proces byl obnoven v roce 2018 a o dva roky později hlavní státní zástupce Richard Colangelo informoval veřejnost, že Skakel nebude znovu souzen.

    „Mně vražda projde. Jsem přece Kennedy,“ hájil se v minulosti vrah. „Mně vražda projde. Jsem přece Kennedy,“ hájil se v minulosti vrah. | Profimedia, Youtube.com/The Murder Files

  • 5.Mrazivé oslavy Halloweenu v Soulu – V tlačenici zemřelo přes 150 lidí (2022)

     

    K hrozivému neštěstí během Halloweenu došlo i během letošních oslav. Po třech letech od pandemie koronaviru se v zemi konala podobně velká událost, která ale skončila obrovskou tragédií.

    Video Záběry z tlačenice v Soulu, při které zemřelo přes 150 lidí - Reuters
    Video se připravuje ...

    Při oslavách v jihokorejském hlavním městě Soulu zemřelo podle posledních informací na 154 osob, z toho 98 z nich byly ženy. Téměř 150 lidí se zranilo a několik desítek lidí zůstává s vážnými zraněními v nemocnici.

    „Bylo to jako z nějakého katastrofického filmu. Jestli teď zakopnu, tak zemřu,“ svěřila se jihokorejská influencerka Seon Yeo-Jeongová.

    Hasiči předpokládají, že desítky osob zemřely na následky umačkání a ušlapání v davu kolem 22:20 místního času (15:20 SELČ). Dav se totiž začal tlačit vpřed do úzké uličky poblíž slavného hotelu Hamilton, hlavního místa večírků v Soulu.

    Dle jihokorejských médií se na oslavu Halloweenu do čtvrti Itewon, která je známá množstvím barů a nočních klubů, sjelo přibližně 100 000 lidí. Místo je oblíbené i mezi cizinci žijícími v Jižní Koreji a turisty.

    Nejméně 154 lidí zemřelo v tlačenici při oslavách Halloweenu v Jižní Koreji (29. 10. 2022) Nejméně 154 lidí zemřelo v tlačenici při oslavách Halloweenu v Jižní Koreji (29. 10. 2022) | Reuters.com

sorgedoktor ( 31. října 2022 17:33 )

Domnival jsem se, ze psychiaztrie ve statech je na vysoke urovni.Jinymi slovy jsou depotni pdychofarmaka, kdy pacinet dochazi na injekce prtavidelne, jinak to tesi Policie.Pokud je na tabbleletach, nemaji nosognosii a tablty prestanou brat...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání