Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřeb dvou obětí (†5 a †50) výbuchu irské čerpací stanice: Smutečního průvodu se zúčastnil i prezident

Autor: štt - 
17. října 2022
17:19

Výbuch na čerpací stanici v hrabství Donegal si vyžádal na deset lidských životů. Nejmladší obětí byla teprve pětiletá dívka, která zemřela v náruči svého otce (†50). Jejich pohřeb se konal v kostele svatého Michaela v Creeslough.

Malá Shauna Flanagan Garweová šla na pumpu koupit dort pro svou matku Aine. Za dosud nevyjasněných okolností vybuchla nádrž na LPG a srovnala přilehlou prodejnu se zemí. Tragédii dle serveru sky news nepřežili například dva vysokoškoláci a matka s dcerou.

Během pohřbu pronesl Otec Joe Duffy smuteční řeč. „Dívenka ráda nosila své krásné lesklé boty a fantastické kabáty. Vím, že do školy nosila náhradní penál, ve kterém měla zrcátko a další drobnosti, aby mohla zkontrolovat svůj vzhled,“ řekl farář na hřbitově, kam přijeli i příbuzní ze Zimbabwe.

V odlehlé části Irska zavládl na několik dnů smutek. Na sever země zavítala i hlava státu, prezident Michael D. Higgins. „Pro tak malou komunitu lidí je to obrovská rána. Lidé se zde důvěrně znají a jsou si blízcí, takže tíhu smutku nenese pouze rodina, ale široké okolí,“ promluvil o tragédii.

Video  Teroristický útok na Staroměstském náměstí zranil 18 lidí. Pachatel nebyl nikdy dopaden  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání