Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Odsouzený vrah ve Valdicích napadl vězně lžičkou! Hrozí mu navýšení trestu o 12 let

Věznice Valdice
Věznice Valdice  (Autor: Blesk:David Malík)
Autor: ČTK - 
13. října 2022
20:39

Vězeň odsouzený za vraždu napadl v cele přísně střežené věznice ve Valdicích na Jičínsku spoluvězně. Policie uvedla, že po předchozím slovním konfliktu na něj nejprve hodil židli a poté jej bodl zbroušeným držadlem polévkové lžíce do krku. Policie čtyřiadvacetiletého muže obvinila z pokusu zločinu těžké ublížení na zdraví. V případě prokázání viny mu hrozí navýšení trestu až o 12 let, informovala ve čtvrtek na webu policie. Incident se stal v neděli 9. října.

„Po předchozím opakujícím se slovním konfliktu měl napadnout 38letého spoluvězně a zranit ho v oblasti krku,“ řekla ČTK policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.

V útoku ho podle policie zastavil další spoluvězeň, který muže od napadeného odtrhl. „Spoluvězně z cely napadl i přesto, že byl již v minulosti ve výkonu trestu v jiné věznici za stejný trestný čin odsouzen,“ uvedla Pospíšilová. Obviněný muž si od roku 2016 odpykává dvanáctiletý trest za vraždu.

Letos na jaře mu byl původní trest navýšen za spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví v jiné věznici. „Nyní mu hrozí opětovné navýšení trestu v délce pět až 12 let, v případě odsouzení se tak může na svobodu podívat až v jeho necelých padesáti letech,“ dodala mluvčí.

Věznice ve Valdicích patří k nejtěžším českým káznicím. Odpykává si v ní trest zhruba více než tisícovka vězňů, včetně několika doživotně odsouzených.

Video  Největší vězeňská vzpoura, jakou naše historie pamatuje.  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání