Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dramatická záchrana cyklistky na Pradědu: Žena skončila vážně zraněná!

Autor: pma - 
26. září 2022
15:24

Jednačtyřicetiletá žena se v sobotu vydala na cyklistickou výpravu. Při sjezdu z Pradědu směrem na Ovčárnu v Jeseníkách se však vážně zranila a museli u ní zasahovat záchranáři. Ti zraněnou cyklistku převezli do nemocnice. 

 

Poslední teplé víkendy před nástupem tuhé zimy lákají cyklisty k vyjížďkám. Podobně smýšlela i jednačtyřicetiletá žena, která v sobotu s kamarády vyrazila na cyklovýlet nedaleko nejvyšší hory Jeseníků - Pradědu.

Cyklistka havarovala v lokalitě zvané Sedýlko krátce po osmé hodině večer. Podle svědků měla na několik minut upadnout do kómatu. Její kamarádi naštěstí včasně zareagovali a ihned přivolali horské záchranáře. Ti si na pomoc povolali i leteckou záchrannou službu. Z nedaleké Ovčárny se na místo jako první dostali dva záchranáři, kteří jeli na čtyřkolkách.

„Na místě našli ženu s krvavým zraněním hlavy a obličeje. Byla při vědomí, ale těžce dezorientovaná. Na základě rychlého vyšetření diagnostikovali podezření na krvácení do mozku a ošetřili krvácející rány. Pak jí nasadili krční límec a zafixovali do vakuové matrace,“ uvádí záchranáři na sociálních sítích.

Společně s dalšími záchranáři byla žena převezena na heliport směrem k Ovčárně. Odtamtud byla již za tmy letecky transportována do Fakultní nemocnice Ostrava. „Pokud se pohybujete po horách na kole po tmě, je potřeba mít opravdu velmi dobré osvětlení, abyste viděli na cestu. Dávejte na sebe nejen na horách pozor,“ apeluje na veřejnost horská záchranná služba. 

Video  Žena (41) si vyjela s kamarády na cyklovýlet, při sjezdu z Pradědu ale spadla.  - Horská záchranná služba ČR
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání