Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Útočník pobodal v centru Londýna dva policisty: S otřesnými zraněními skončili v nemocnici

Autor: rix, ČTK - 
19. září 2022
10:45

Muž v pátek jen pár kilometrů od vystavené rakve královny Alžběty II. brutálně pobodal dva policisty. Na veřejnost se dostaly detaily surového útoku. Jednoho z policistů bodl útočník třikrát do krku. Strážci zákona agresora zadrželi a obvinili z pokusu o vraždu. 

Oba napadení policisté zůstávají pod zdravotnickým dohledem. Jeden z nich má bodné rány v krku a hrudníku, zatímco jeho kolegyni útočník bodl do paže. Pachatelem má být čtyřiadvacetiletý Mohammed Rahman. Jak informoval deník Metro, strážci zákona už ho obvinili z pokusu o vraždu. 

„Tito stateční policisté jen plnili svou povinnost a pomáhali veřejnosti v této velmi významné době pro naši zemi,“ uvedl londýnský starosta Sadiq Khan. „Moje myšlenky a modlitby jsou s nimi, jejich příbuznými a kolegy,“ dodal s tím, že šlo o hanebný útok.

Okolnosti případu se vyšetřují. Starosta Londýna nicméně uvedl, že podle metropolitní policie útok nesouvisí s terorismem. Ani jeden ze zraněných není v ohrožení života, dodal Khan.

Událost přitáhla značnou pozornost také proto, že v Londýn přijal zvýšená bezpečnostní opatření v souvislosti s probíhající pietou za královnu Alžbětu II. Její rakev je byla ve Westminsterském sálu a na místo proudily davy lidí, kteří se se svou vládkyní chtěli naposledy rozloučit. K útoku na policisty došlo zhruba 4 kilometry od tohoto místa.

5:26
20. 9. 2022

Královna Alžběta II. strávila na trůně 70 let a dožila se 96 let a zdálo se, že její vláda nikdy neskončí a že ona sama je nesmrtelná. Její úmrtí ale připomnělo lidem v Británii i po celém světě, že smrtelnosti a nevyhnutelnému toku času nedokáže vzdorovat nikdo, ani monarcha, napsala agentura AP.

Mnozí Britové se teď obracejí na terapeuty nebo psychology a popisují jim, že smrt královny v nich znovu probudila zármutek nad vlastními blízkými, o které přišli už dříve.

5:23
20. 9. 2022

Královská rodina sdílela fotografii a dojemná slova na rozloučenou pro zesnulou královnu.
„Kéž ti zástupy andělské zpívají ke tvému odpočinku. V láskyplné vzpomínce na Její veličenstvo královnu,“ stojí v příspěvku.

5:19
20. 9. 2022

Dobré ráno, také dnes Vám budeme přinášet informace z Velké Británie, která se vzpamatovává z odchodu své královny Alžběty II.

Zobrazit celý online

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání